Івано-Франківщина: рятувальники та команда юних пожежних «Полум’яні соколи» організували для дітей переселенців справжнє свято Святого Миколая

Івано-Франківщина: рятувальники та команда юних пожежних «Полум’яні соколи» організували для дітей переселенців справжнє свято Святого Миколая

20.12.14 16:23 0 780
Цього року, у зв’язку із складною ситуацією в країні, юні учасники Фестивалю Дружин юних пожежних звернулися до організаторів з проханням не проводити Всеукраїнського етапу. А на кошти, які були виділені для призового фонду переможців-команд обласних етапів, діти вирішили придбати подарунки для своїх однолітків-переселенців, які, у зв’язку з проведенням на Сході України антитерористичної операції, змушені були тимчасового покинути свої домівки та оселитися в інших регіонах.

Рятувальники Прикарпаття разом з обласною організацією добровільного пожежного товариства України та з командою юних пожежних «Полум’яні соколи» долучилися до Всеукраїнської акції – 18 грудня організували дітям-переселенцям справжнє свято.

Зі святом Миколая присутніх привітав голова обласної організації добровільного пожежного товариства України Михайло Андрійків та побажав діткам бути розумними, слухатися батьків та жити у мирній країні.

Справжню маленьку виставу для дітей підготувала команда ДЮП «Полум’яні соколи» з Рогатина, яка під незмінним ке­рівництвом Ок­сани Пан­чи­шин неодноразово пре­дс­та­вляла При­ка­рпаття на Всеук­ра­їнських фести­ва­лях дружин юних поже­ж­ників. Учасники дійства показали маленьким гостям та їх батькам інсценізовану історію про добро і зло, віру та милосердя. Дітки з великим зацікавленням слухали добрі поради ангелів, розглядали чорта та відьму, яких бачили можливо, вперше в житті, і, звичайно, чекали на Святого Миколая з подарунками… Сльози на очах виступали у дорослих, багато з яких теж, чи не вперше долучилися до українських народних традицій, відчули їх самобутність та духовну глибину.

У залі лунали пісні та вірші, проводилися конкурси, діти плескали в долоньки і сміялися, усмішки розцвітали і на обличчях батьків, на якісь миті всі забули про непрості часи, про проблеми, які доводиться вирішувати у своєму повсякденному житті. І всіх єднала віра, що буремні часи минуть, і в країні запанує мир та спокій.

По закінченні свята батьки дякували рятувальникам та членам команди «Полум’яні соколи» за гарний настрій, просили у святого Миколая миру, щоб мати можливість повернутися у рідні домівки.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ