Дмитро Березовський: "Життя дільничного,як на долоні. Потрібно завжди бути авторитетом і прикладом для людей"

Дмитро Березовський: "Життя дільничного,як на долоні. Потрібно завжди бути авторитетом і прикладом для людей"

20.12.14 17:38 0 914
Працюючи дільничним інспектором, не можна планувати свій вільний час, сімейні свята чи відпустку. Вчасно прийти додому міліціонеру — більше виняток, ніж правило. Проте 25-річний Дмитро до вибору професії підійшов свідомо. Хлопець працює дільничним інспектором міліції Рівненського міського віддіку міліції не тому, що так склалися життєві обставини, а тому, що він правоохоронець за покликанням.

Попри невеликий термін служби в органах внутрішніх справ, Дмитро Березовський є лідером у розкритті злочинів серед дільничних інспекторів Рівненського міськвідділу міліції.

З раннього дитинства Діма мріяв стати міліціонером. Проте рішення щодо майбутньої професії прийняв, коли його призвали в армію. Саме професійні здібності керівництва військових частин внутрішніх військ МВС України, де проходив службу Дмитро, сприяли визначенню чіткої громадської позиції майбутнього міліціонера.

Він — єдиний міліціонер у родині. Батьки з дитинства прищепили синові почуття відповідальності за доручену справу, повагу до наполегливої праці, небайдужість до людей. Дмитро вдячний батькам за те, що вони не завадили йому прийняти самостійне рішення.

У 2012 році розумний, принциповий хлопець з твердим характером прийшов на роботу до Рівненського міськвідділу міліції УМВС України в Рівненській області, де і до працює дільничним. Два роки служби додали до теоретичних знань Дмитра значний практичний досвід, який він удосконалює щодня.

— Саме головне у роботі дільничного – заслужити довіру і повагу людей, — говорить Дмитро Березовський. — На моїй дільниці мешкають більше трьох тисяч осіб. Знаю практично усіх. Найчастіше доводиться спілкуватися з правопорушниками: одним допомагає профілактична бесіда, інших притягую до адміністративної відповідальності. Майже усі мешканці адміністративної дільниці знають номер мого мобільного телефону. Телефонують навіть вночі. Часто доводиться мати справу із сімейними конфліктами, а тут головне – прийняти виважене рішення, тому що кожного потрібно вислухати і зрозуміти.

Територія, яку обслуговує Дмитро, охоплює 28 будинків на вулиці Гагаріна, що в Рівному.

За два роки молодому лейтенанту міліції довелося і в нічних засадах сидіти, і надавати невідкладну першу медичну допомогу, і сусідські розбірки вгамовувати.

— Якось в магазині вкрали бочку з пивом. Продавець, звісно, звернулася до міліції, що її обікрали. Я став розслідувати справу, шукати свідків, — пригадує дільничний. — Пізніше я встановив, що крадіжку вчинили ті самі експедитори, які й привозили пиво в магазин. Один з чоловіків розказував байку продавщиці, а другий в цей час викрав величезну бочку з магазину. Ще й, як з'ясувалося, обоє були хорошими знайомими жінки не лише по-роботі.

Дмитро впевнений, що, знаючи криміногенну обстановку на дільниці, деяким злочинам можна запобігти. Для цього необхідно, в першу чергу, постійно спілкуватися з населенням та знати так звану «групу підвищеного ризику» — любителів випити, наркоманів, неблагополучних підлітків, раніше судимих, сімейних насильників та дебоширів.

— Не так давно на вулиці князя Романа раніше судимий хлопець підійшов познайомитися з дівчатами. Розмовляв з ними, посміхався, навіть одну з них на побачення запросив, — розповідає Дмитро. — Потім зненацька вирвав сумку в неї з рук і побіг у невідомому напрямку. Але завдяки оперативності та хорошої зорової пам'яті дівчат, мені вдалося досить швидко розкрити цей грабіж.

Попри навантажений графік, Діма знаходить час для так званої розрядки: любить природу, свіже повітря і рибалку. Та має по-справжньому чоловіче хобі — полювання, від якого отримує величезне задоволення!

Лейтенант міліції говорить про роботу з повагою. Він завжди хотів бути саме міліціонером, і на третьому році служби переконаний, що зробив правильний, свідомий вибір.

Надія ЮРЧУК,

Рівненський МВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Ужгороді завершилася ...

КОМЕНТАРІ