Тернопільські студенти закликали творити добро

Тернопільські студенти закликали творити добро

20.12.14 18:03 0 838
Благодійну акцію до Дня Святого Миколая організували у Тернополі члени науково-краєзнавчого гуртка «Тернополянин», який діє у Тернопільському державному медичному університеті імені І. Горбачевського.

Культурно-мистецьке дійство, покликане надихнути кожного робити добрі справи, дбати про ближніх і не бути байдужим, об'єднало студентів, викладачів, представників влади і громадських організацій.

«Родзинкою» заходу став незвичний експеримент - виконання національного гімну, однак зі змінами певних дієслів у тексті. Таку інтерпретацію запропонував тернополянин Ярослав Голда. Така ідея у нього виникла під час зустрічі з друзями.

«Оживає України і слава воля, уже браття молодії нам сміється доля, зникли наші вороженьки як імла на сонці, вже пануємо ми браття у своїй сторонці. Душу й тіло ми підняли за нашу свободу, осягнули, що ми браття козацького роду», - так пропонує змінити слова тернополянин.

Національний гімн ввібрав у себе настрої поколінь, вважає заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра, який також завітав на захід.

«Гімн один з атрибутів державності, - констатував заступник. – Можливо, більше оптимізму не завадило б. І не тільки в словах, а й кожному з нас. Треба вміти відкидати все, що заважає нам жити і рухатися вперед».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У порівнянні з минулим ...
Наступна новина: Луцькі школярі подарували ...

КОМЕНТАРІ