На Житомирщині міліція вживає усіх заходів для повернення церковних цінностей,викрадених з храму у Любарському районі

На Житомирщині міліція вживає усіх заходів для повернення церковних цінностей,викрадених з храму у Любарському районі

21.12.14 11:01 0 792
Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом крадіжки старовинних цінностей з приміщення церкви у с. Великому Браталові Любарського району. Міліціонери з'ясовують усі обставини та проводять низку заходів, аби встановити причетних до вчинення злочину осіб та якнайскоріше повернути викрадене до храму.

17 грудня до Любарського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що у с. Великому Браталові невідомі обікрали місцеву церкву.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої з'ясували, що зловмисники потрапили до приміщення храму, попередньо пошкодивши механізм замка вхідних дверей. З церкви викрадено срібну чашу та ложку, а також три старовинні ікони. Загальна сума збитку склала понад 500 тисяч гривень.

Під час огляду приміщення церкви та прилеглої території правоохоронці вилучили низку речових доказів та слідову інформацію.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування правоохоронці перевіряють усі можливі версії розвитку подій, з'ясовують обставини, а також осіб, які посягнули на святиню.

За чинним кримінальним законодавством, подібні дії караються однозначним позбавленням волі строком від трьох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Бійця спецбатальйону ...

КОМЕНТАРІ