Вінницькі УБОЗівці вийшли на слід зухвалої ОЗГ розбійників

Вінницькі УБОЗівці вийшли на слід зухвалої ОЗГ розбійників

21.12.14 11:22 0 786
На Вінниччині працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю викрили суспільно небезпечну ОЗГ, учасники якої вчинили серію збройних розбійних нападів. На рахунку спільників «вичищені» каси ломбардів, обмінних пунктів, продуктових магазинів та автозаправок.

Злочинне угруповання складалося з 3-ох молодиків, які, озброївшись пістолетом, з грудня минулого року вчиняли тяжкі майнові злочини в обласному центрі.

Усі місцеві оперативники майже рік шукали зловмисників, адже кожний вчинений ними злочин перебував на контролі МВС.

Цього разу вдача посміхнулася УБОЗівцям, які вийшли на слід учасників групи.

- Скоріше за все члени групи довго не потрапляли в поле нашого зору через те, що один з них колишній міліціонер, який знав методи і прийоми роботи з розкриття злочинів цієї категорії, – прокоментував виконуючий обов'язки начальника Вінницького УБОЗ Володимир Оголенко.

Зараз вже встановлено 5 епізодів діяльності «вінницьких розбійників».

Перший злочинний досвід для учасників групи виявився доволі прибутковим – в грудні минулого року, погрожуючи сокирою та пістолетом касиру пункту обміну валют, вони отримали чималий «куш» в розмірі 100 тис. грн. виручки.

Друга нажива ОЗГ була вже значно меншою – при вчиненні розбійного нападу на продуктовий магазин фігуранти отримали лише 700 грн. Не допомогли навіть 2 пістолети та граната – в касі просто не було більше грошей.

Наступна «операція» проводилася вже буквально через декілька годин. Цього разу учасники ОЗГ зайшли до ломбарду, де продемонструвавши пістолет, отримали ювелірні вироби вартістю понад 30 тис. грн. та 1 тис. грн. готівки.

Ще одна спроба швидко розбагатіти була реалізована на автозаправній станції. Але цього разу «куш» був явно замалий – 552 грн.

Наразі працівниками УБОЗ УМВС України у Вінницькій області проводяться подальші заходи із встановлення інших епізодів протиправної діяльності учасників небезпечного злочинного формування.

За всіма фактами слідчими відкрито кримінальні провадження за ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бійця спецбатальйону ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ