Житомирщина: понад 100 дітей-переселенців стали учасниками розважальної новорічної програми «Здивуй Святого Миколая!»,яку підготували рятувальники разом з юними пожежниками та громадськістю

Житомирщина: понад 100 дітей-переселенців стали учасниками розважальної новорічної програми «Здивуй Святого Миколая!»,яку підготували рятувальники разом з юними пожежниками та громадськістю

21.12.14 13:46 0 792
19 грудня ідею ДСНС України влаштувати свято для дітей-переселенців зі Сходу України та тимчасово окупованої території підтримали і рятувальники Житомирщини. Вони влаштували розважальну новорічну програму «Здивуй Святого Миколая!».

До акції долучилася команда юних пожежників, обласна організація Добровільного пожежного товариства, вірменська громада Житомирщини та відома на теренах області творча студія «Румекс», яка створила феєричний казковий настрій.

Спочатку Святий Миколай разом з помічниками завітали до спортивно-оздоровчого табору «Олімпієць», розташованому в лісовій місцевості у с. Березина Житомирського району. Тут на подарунки та святкове дійство з нетерпінням чекали 30 дітей.

Давні друзі рятувальників – учасники творчої студії «Румекс» та члени команди ДЮП «Непосидючі» – розповіли дітям про історію свята та запросили до спортивно-розважальних й інтелектуальних випробувань.

Малечі вдалося здивувати Святого Миколая своїми вміннями миттєво відгадувати загадки та знаннями з безпечної поведінки взимку. А ще усі продемонстрували влучність та спритність у закидуванні сніжок, жовто-блакитних кульок з символікою ДСНС та ДПТ, у подоланні імпровізованих тунелів, та доставці іграшкових пожежних автомобілів до місця події. І за це кожен отримав заохочувальні призи від Добровільного пожежного товариства та Служби порятунку.

За час розваг усі стали дружньою родиною, разом вболівали за команди, досхочу сміялися, і навіть плакали, коли не вдалося випробувати свої сили.

Надзвичайно теплу атмосферу організатори свята відтворили і у готелі «Житомир», який цього річ став місцем масового компактного проживання вимушених переселенців. З ними у фахівців Управління ДСНС за півроку склалися не лише по-особливому дружні та довірливі стосунки, а й цілодобовий зв'язок з питань допомоги та організації дозвілля.

Напередодні рятувальники завезли сюди новорічну ялинку, іграшки, частина з яких власноруч зроблені школярами гімназії №3. Після розважальної програми навколо новорічної красуні разом зі Святим Миколаєм у хоровод пустилися близько сотні дітей та дорослих.

Від волонтерів вірменської громади області дітвора отримала солодощі, а від Святого Чудотворця та кожного з організаторів – побажання миру, щасливого нового року та здійснення найзаповітнішої мрії.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ