Чернігівська область: поради рятувальників на випадок відключення електроенергії

Чернігівська область: поради рятувальників на випадок відключення електроенергії

21.12.14 12:04 0 976
На Чернігівщині тривають тимчасові відключення споживачів від електроенергії. У зв’язку з цим, рятувальники закликають населення бути уважними та дотримуватися заходів безпеки.

При відключенні струму, обов’язково вимикайте з розеток штепселі електроприладів, щоб уникнути виникнення пожежі при поновленні електропостачання та перепаді напруги.

Також, не забувайте відключати електроприлади коли покидаєте робоче місце, або виходите з дому чи лягаєте відпочивати.

Для освітлення приміщень користуйтеся ліхтарями або акумуляторними світильниками та ні в якому разі не застосовуйте свічки або прилади з відкритим вогнем - це може призвести до пожежі.

Якщо за відсутності вдома ліхтаря Ви все ж таки наважилися скористатися свічкою, то встановіть її на стійку негорючу підставку і так, щоб до вогню не могли дістатися діти та подалі від занавісок, штор, інших матеріалів, що можуть зайнятися. Постійно контролюйте процес горіння.

Слідкуйте за графіками відключення електроенергії, щоб не застрянути у ліфту. Адже щодня у таку ситуацію потрапляє багато мешканців багатоповерхівок, в тому числі діти, люди похилого віку або з вадами здоров’я.

Якщо Ви або хтось інший опинилися заблокованими у ліфтовій кабіні та не можете додзвонитися до аварійної служби ліфтів, телефонуйте до рятувальників за номером 101 і диспетчер допоможе Вам зв’язатися з потрібним абонентом та викликати допомогу.

Також, до приїзду аварійної служби ліфтів, рятувальники нададуть дорослим і дітям психологічну підтримку, відволічуть бесідою від почуття страху або за необхідності викличуть швидку медичну допомогу.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тушь False Lash Papillon от ...
Наступна новина: У Житомирі патрульні ...

КОМЕНТАРІ