Представники МВС України та керівництво Хмельницького міськвідділу міліції обговорили питання матеріального забезпечення експерименту зі створення єдиної патрульної служби

Представники МВС України та керівництво Хмельницького міськвідділу міліції обговорили питання матеріального забезпечення експерименту зі створення єдиної патрульної служби

22.12.14 11:56 0 709
У Хмельницькому МВ УМВС України в Хмельницькій області відбулася робоча нарада з питань проведення експерименту з об'єднання дорожньо-патрульної служби ДАІ та патрульної служби міліції в єдиний підрозділ.

Учасники зустрічі обговорили питання матеріального забезпечення для закупівлі необхідного обладнання, техніки, форменого одягу для працівників, тощо. Для реалізації експерименту у місті Хмельницькому МВС України виділило 240 тисяч гривень.

Наразі до експерименту залучено 53 працівника, з них — 20 із ДПС та 33 із ППС. Місто умовно поділене на 6 патрульних дільниць. З 23 грудня вулиці Хмельницького патрулюватимуться у три зміни, поки ж громадський порядок забезпечує одна, оскільки для працівників організовано навчальні заняття. До складу патруля входить один працівник дорожньо-патрульної служби ДАІ та два працівники патрульної служби міліції.

За словами представників МВС України Олександра Керницького та Івана Прохоренка, у новоствореному підрозділі все повинно функціонувати злагоджено, професійно та правильно. Для цього і необхідне сучасне обладнання та висококваліфіковані працівники, адже якщо експеримент у місті Хмельницькому пройде вдало, то цей досвід перейматиме уся Україна.

— Головною зміною має стати профілактика та запобігання правопорушенням, належне забезпечення громадського порядку на ввірених патрулям секторам міста, — зазначив начальник Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області Василь Птащук, який, до речі, нещодавно взяв участь у проведенні наради робочої групи щодо проведення цього експерименту в МВС України. За словами Василя Кіндратовича, експеримент і створений для того, щоб у його ході вносилися зміни, поправки і доповнення. Тому, на його думку, доречним буде, коли громадяни також долучатимуться до цього, будуть присутніми під час проведення інструктажів та підведень підсумків роботи, братимуть участь у патрулюванні.

— Під час експерименту ми навчаємось, тому критика і пропозиції стануть вагомим поштовхом до суттєвих змін на краще, зазначив полковник міліції (тел. «гарячої лінії» Хмельницького міського відділу міліції — (0382) 70-40-60 або 102).

Обговорювалось і питання якісного кадрового забезпечення, зокрема, усі зійшлися на тому, що має бути схема-розрахунок працівників, на якій чітко буде видно кого і куди потрібно залучати та як координувати роботу, відпочинок, навчання, лікарняні та відпустки особового складу.

Також вирішено, що найближчим часом у місті Хмельницькому буде здійснена ревізія дорожніх знаків.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: За позовом прокуратури м. ...

КОМЕНТАРІ