Житомирщина: у фермерських господарствах сімейного типу області за три роки поголів’я худоби збільшилось в п’ять разів

Житомирщина: у фермерських господарствах сімейного типу області за три роки поголів’я худоби збільшилось в п’ять разів

22.12.14 12:08 0 799
Протягом 2011-2014 років 17 новостворених фермерських господарств сімейного типу, які стали переможцями обласного конкурсного відбору за Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2011-2015 роки, отримали понад 4 млн.грн. з обласного бюджету. Ці кошти спрямовані на відшкодування вартості закуплених ними нетелей і бугаїв-плідників. Про це йдеться у повідодомленні департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

У таких господарствах середньодобова продуктивність корів становить 13-15 кг молока від корови, що до 4 кг більше від середньообласного показника. Окрім цього, 20% поголів'я – вище середньої та 80% – середньої вгодованості. Обсяги заготовлених кормів для наявного поголів'я тварин повністю відповідають потребі до завершення зимівлі.

Завдяки цьому напряму бюджетної підтримки, чисельність поголів'я худоби у фермерських господарствах сімейного типу за три роки збільшилась в 5 разів, обсяги виробництва молока зросли на 4 тис. тонн, а м'яса – на 100 тонн.

По матеріалам: http://www.historays.ru/news
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Правоохоронці Закарпаття з ...

КОМЕНТАРІ