В Чернігівській області до Харкова доставили гуманітарну допомогу від польських пожежних

В Чернігівській області до Харкова доставили гуманітарну допомогу від польських пожежних

22.12.14 11:47 0 648
19 грудня до Харкова прибули 40 вантажних машин гуманітарного вантажу з Польщі, що був наданий для переселенців зі Сходу України. Польські пожежні передали для людей усе найнеобхідніше: обігрівальні електроприлади, спальні мішки, теплі ковдри, одяг, ліки тощо. Окрім цього поляки привезли і подарунки: солодощі та книжечки діткам на Різдво. Цю гуманітарну допомогу вагою понад 150 тонн сусіди збирали майже два тижні. Гроші виділив польський уряд.

«Цією допомогою ми хотіли висловити свою солідарність із Україною та допомогти усім переселенцям, хто її потребує. Цей день є історичним, адже нам спільними зусиллями вдалось в короткий термін визначити потреби людей, а також механізм доставки вантажу», - повідомив генеральний консул республіки Польщі у Харкові Станіслав Лукасік.

Цю гуманітарну допомогу прийняли Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста в Україні разом з представниками обласного управління ДСНС для подальшого розподілення між внутрішньо переміщеними особами представники.

«Вантаж прибув на добу раніше, ніж очікувалось, що свідчить про злагодженість та оперативність наших польських колег. Ми дуже вдячні нашим сусідам за небайдужість та підтримку, адже гуманітарна допомога, що надійшла є вкрай необхідною для людей, які покинули свої домівки на Сході України», - підкреслив директор Департаменту ресурсного забезпечення ДСНС України Руслан Білошицький.

Розподіл вантажу пройде під контролем Генерального консула Республіки Польща у Харкові. Вже вантаж буде частково доставлений до місця призначення, частково завезений на склади.

Зазначимо, що 19 грудня в обласній державній адміністрації відбулась зустріч т. в. п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові паном Станіславом Лукасіком. Темою зустрічі була доставка на Харківщину гуманітарної допомоги з Польщі для вимушених переселенців із зони АТО.

У зустрічі також взяли участь директор Департаменту ресурсного забезпечення ДСНС України Руслан Білошицький, перший заступник начальника ГУ ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв, заступник начальника ГУ Державної міграційної служби України - начальник управління паспортної роботи, громадянства та реєстрації фізичних осіб Олена Чирик, керівники департаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, економіки і міжнародних відносин ХОДА, представники Товариства Червоного Хреста України та волонтерських організацій: «Станція Харків», «Країна понад усе», «Єдина родина», міжнародного благодійного фонду «Карітас України».

Вадим Глушко подякував Станіславу Лукасіку, всім представникам польської сторони, а також співробітникам ДСНС та митниці за швидку доставку вантажу та своєчасну допомогу українським громадянам та запевнив, що теплі речі, ліки, продукти харчування, різдвяні дитячі подарунки вже до Нового року потраплять тим, хто їх найбільше потребує. Його слова підтвердили і представники громадських організацій, які є отримувачами гуманітарної допомоги.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області у ...
Наступна новина: У 2014 р. землевпорядники ...

КОМЕНТАРІ