Хмельниччина: попит на держпрограму придбання населенням

Хмельниччина: попит на держпрограму придбання населенням "негазових" котлів суттєво зріс,але роботи регіонам тут чимало,- Геннадій Зубко

23.12.14 13:19 0 880
Порівняно із жовтнем місяцем, до середини грудня зріс більш ніж у 8 разів попит на державну програму співфінансування частини тіла кредиту на придбання «негазових» котлів населенням. Про це йшла мова на селекторній нараді з регіонами під головуванням Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка. Участь від Хмельницької області у селекторі взяв перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин.

Станом на 15 грудня, в Україні видано кредитів за такою програмою на 18,5 млн. грн. Активно ця програма впроваджується у Львівській, Сумській, Черкаській областях, низька активність – в Одеській, Волинській областях.

За словами Геннадія Зубка, механізмом заміщення природного газу шляхом відшкодування частини тіла кредиту, залученого населенням на придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу), можуть скористатися більше 30 тисяч домогосподарств. На такі цілі Уряд виділив в 2014 році 50 млн. грн.

«Це механізм, який дає населенню переходити на альтернативні джерела енергії. Програма запрацювала лише в середині жовтня і результати випереджають очікування. Однак не всі регіони активно долучилися до реалізації цієї програми. Місцевим адміністраціям необхідно проводити широку роз'яснювальну роботу серед населення. Держенергоефективності має розробити для регіонів своєрідну «маршрутну карту», яка допоможе їм ефективно втілювати програму», - сказав Геннадій Зубко.

Він наголосив, що вчасно здійснюється відшкодування державою частини тіла кредиту, який Ощадбанк надає населенню за держпрограмою для придбання котла, що працює на альтернативному паливі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Преимущества польской ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ