У Львові представлять перший художній фільм про Майдан

У Львові представлять перший художній фільм про Майдан

23.12.14 17:22 0 782
26 грудня о 19:00 у Львові відбудеться прем'єра художнього фільму про Євромайдан «Майдан. Одного разу в Україні».

Як зазначили організатори показу, прем’єра відбудеться у кінопалаці ім. Коперника. Наступного дня, 27 грудня, о 19:00 фільм покажуть у кінопалаці ім. О. Довженка.

У стрічці йдеться про дівчину Ніну, яка з кримського селища на березі моря їде до Києва, аби приєднатися до протестувальників і врятуватися від місцевих перевертнів у міліцейських погонах, які її зґвалтували.

Крім того, Ніна стала свідком того, як вони вбили її подругу. Євромайдан дає героїні підтримку нових друзів, у кожного з яких своя історія. Серед них – афганець, тренер «Беркута» із самбо, який перейшов в табір опозиції після подій 30 листопада 2013 року.

Злочинці-міліціонери приїжджають за Ніною, яка залишається небезпечним свідком, в Київ. Вони тут не тільки, щоб знищити дівчину, а й кров’ю дискредитувати мирних демонстрантів з єдиною метою – розігнати Євромайдан.

Львівський активіст Василь Молдаван на своїй сторінці у Facebook зазначив, що ідея фільму виникла ще в серпні 2013 після новин про зґвалтування у Врадіївці.

Усі сцени фільму зняті безпосередньо під час революційних подій. На створення стрічки не витратили ні копійки – усі, хто працював над фільмом, робили це безкоштовно. У кіно знялась лише одна професійна акторка, решта дійових осіб прості майданівці

Зазначимо, на показах у Львові будуть присутні виконавиця головної ролі – Олена Слюсарчик та режисер кінострічки – Ігор Парфьонов.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі за фактом ...
Наступна новина: Протягом тижня підрозділи ...

КОМЕНТАРІ