Маленькі львів’яни та діти-переселенці разом відсвяткували День святого Миколая

Маленькі львів’яни та діти-переселенці разом відсвяткували День святого Миколая

23.12.14 14:30 0 667
18-20 грудня у Львові відбулися заходи з нагоди святкування Дня Святого Миколая, організовані та проведені Центром волонтерства «Народної самооборони Львівщини» за участі громадської організації «Схід і Захід разом». У святкових подіях взяли участь діти з малозабезпечених сімей Львова, родин бійців АТО, вимушених переселенців зі сходу України.

Про це 22 грудня інформує прес-служба ГО «Схід і Захід разом».

Як повідомляють організатори, філософія всіх заходів – на не словах, а на справі об’єднати мешканців зі Сходу, АР Крим і Заходу України. Діти за допомогою дорослих з Центру волонтерства та ГО «Схід і Захід разом» отримали справжнє свято – з казкою, мріяними подарунками, несподіваними сюрпризами.

Триденний святковий марафон розпочався 18 грудня. Вимушені переселенці зі Сходу України та Криму, а також маленькі львів’яни, чиї батьки захищають нашу країну, показали виставу про Святого Миколая для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей Залізничного району міста Львова. «Ми давно вже планували зробити якійсь подарунок для місцевої громади в знак подяки за ту підтримку, яку надають львів’яни вимушеним переселенцям зі Сходу та Криму. Свято святого Миколая – це чудова нагода відповісти добром на добро. Дітки натхненно готували цю виставу, судячи з їх усмішок, вони отримали таку ж радість, що і глядачі», – наголосила координатор Центру волонтерства Вікторія Пермякова.

Наступного дня, 19 грудня, у самий День святого Миколая, для дітей вимушених переселенців і дітей із сімей АТО було організовано свято силами Центру волонтерства «Народної Самооборони Львівщини», ГО «Схід і Захід Разом» і творчою майстернею «Соняшники» ЦДЮТ Залізничного району м. Львова. На святі зібрались біля 250 дітей, кожен з яких отримав солодкий подарунок.

Святий Миколай цього разу був винахідливий та разом із дітьми організував флеш-моб «За мир». Дітки відбитками своїх рук намалювали прапор України, який буде переданий військовослужбовцям в зону АТО, як знак єднання та прагнення дітей зі Сходу та Заходу України жити в мирі.

Завершилися святкові події, як і має бути, здійсненням мрій. Протягом місяця діти з сімей військових-учасників АТО та діти переселенців писали листи до Святого Миколая. 20 грудня завдяки роботі Центру волонтерства «Народної Самооборони Львівщини» та Волонтерській сотні УКУ їх бажання були реалізовані. «Немає нічого більш приємного, ніж посмішки на дитячих обличчях. вони ще раз переконались, що дива трапляються. Сподіваюсь, що незабаром справдиться ще одне чудо, про яке просили практично всі діти – щоб ця війна нарешті закінчилась і всі повернулись до своїх домівок», – підкреслив координатор Центру Волонтерства Віталій Іванов.

Цього року всі події, пов’язані з відзначанням традиційних свят, набувають особливого сенсу, бо для багатьох улюблені дні напередодні Нового року та Різдва проходять далеко від рідного дому, звичного світу, друзів, знайомих, рідних. У той же час багато родин воїнів АТО проводять тижні та місяці в постійних переживаннях за здоров’я та життя своїх синів, чоловіків, які воюють в АТО. Не вистачає батьківського тепла і малечі, що чекає на тата. Тому взаємна підтримка, бажання подарувати світлі дні радості та відволікання від щоденних тривог дуже важливі для всіх – дорослих, дітей, волонтерів, які доклали багато зусиль до того, щоб свято відбулося.

«Я дуже щаслива, що ми спільними зусиллями змогли принести радість дітям. Дуже вдячна кожній людині за кожну подаровану іграшку чи річ. Було до 130 листів. Всі майже реалізували. Кожна дитяча усмішка залишила тепло в серці. Святий Миколай заохочував дітей відповідати добром на добро», – поділилася організатор акції, координатор Волонтерської сотні УКУ Христина Кутнів.

В святкових заходах також взяла участь громадська організація «Схід і Захід разом» – об’єднання вимушених переселенців зі східних областей України, які вважають, що допомога тим, хто поруч, – найкраща підтримка для самих переселенців.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Львівські рятувальники ...

КОМЕНТАРІ