Правоохоронці Волині попередили власників торгових закладів про відповідальність за продаж неповнолітнім спиртного та цигарок

Правоохоронці Волині попередили власників торгових закладів про відповідальність за продаж неповнолітнім спиртного та цигарок

23.12.14 11:38 0 692
Аби не допустити порушень чинного законодавства та попередити продаж неповнолітнім особам слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей проводять ряд профілактичних заходів.

Цього разу рейд торговими та розважальними закладами провели працівники Локачинського РВ УМВС України у Волинській області спільно зі службою у справах дітей районної державної адміністрації.

Правоохоронці нагадали про згубну дію шкідливих звичок на здоров'я дитини, а також відзначили, що під впливом алкогольних напоїв неповнолітні схильні вчиняти правопорушення або ж навпаки – стати жертвою злочину.

Крім того, співробітники СКМСД наголосили, що особа, яка безпосередньо здійснила продаж «шкідливого товару» неповнолітнім, притягується до адміністративної відповідальності – ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За це передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Насамкінець працівники міліції застерегли власників та продавців магазинів, що в гонитві за прибутком, не слід нехтувати елементарними вимогами чинного законодавства. Тож якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку, він зобов'язаний попросити у покупця пред'явити паспорт або інші документи, які підтверджують його вік. У випадку відмови продаж такого товару особі забороняється.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ