На Житомирщині міліціонери викрили "кмітливого" молодика,який здав на металолом викрадену автівку по запчастинам

На Житомирщині міліціонери викрили "кмітливого" молодика,який здав на металолом викрадену автівку по запчастинам

23.12.14 09:25 0 675
Ця історія розпочалася ще півроку тому з банального викрадення невідомим транспортного засобу у жителя Червоноармійського району. Коли ж винуватець вже і думати забув про вчинений злочин, правоохоронці нагадали йому про невідворотність покарання за порушення закону.

Наприкінці травня поточного року до Червоноармійського райвідділу міліції звернувся місцевий житель, повідомивши про те, що уночі з подвір'я домогосподарства хтось викрав його ВАЗівку.

За вказаною заявником адресою прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці оглянули місце події та опитали жителів села, чи бува хтось із них не став мимовільним очевидцем угону або ж хоча б не чув щось підозрілого. І з'ясували таки, що у той день люди на сільських вулицях бачили немісцевих молодиків.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом (ч.1 ст.289 ККУ) було відкрито кримінальне провадження, у рамках якого міліціонери продовжили проведення розшукових заходів, направлених на встановлення місця перебування викраденої автівки та осіб, причетних до її викрадення. Для цього за наданими прикметами та відомостями про машину було орієнтовано працівників Державтоінспекції. Правоохоронці прочісували прилеглу до села місцевість, оглядали лісопосадки, адже часто викрадачі кидають напризволяще автівки саме там. Водночас на причетність до вчинення злочину перевіряли жителів району, які раніше мали проблеми із законом через ідентичні правопорушення. Оперативники карного розшуку спілкувалися й з власниками автомайстерень. Проте вийти на слід автомобіля чи зловмисника тривалий час не вдавалося.

Однак правоохоронці не лишали надію і робили усе можливе, аби знайти зухвалого викрадача і не дозволити йому почути себе безкарним. Удача посміхнулася міліціонерам за декілька місяців. Результатом кропіткої оперативної роботи стало викриття 19-річного жителя сусіднього з Червоноармійським району, який врешті зізнався у вчиненні злочину.

Як з'ясувалося, викравши автівку з чужого подвір'я, молодик приїхав нею до свого товариша і на деякий час залишив ВАЗівку у його гаражі, обмовившись, що придбав її за безцінь. Вже за декілька днів спромігся розібрати її буквально по деталям: металеві частини здав на металобрухт, а пластик та тканину просто спалив.

– До того ж, у частині вилучених деталей з пункту прийому брухту чорного металу справжній власник упізнав «свої» за особливими прикметами та механічними пошкодженнями, які з'явилися за відомих чоловікові обставин, - розповів начальник Червоноармійського РВ УМВС Віктор Лисюк. – Нині працівники міліції в ході досудового розслідування з'ясовують усі обставини та причини, які штовхнули парубка на вчинення злочину.

За чинним кримінальним законодавством, його дії караються штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Анна Глубока,

Червоноармійський РВ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ