В Житомирській області у Бердичеві патрульні міліціонери оперативно затримали грабіжників

В Житомирській області у Бердичеві патрульні міліціонери оперативно затримали грабіжників

23.12.14 08:02 0 713
Днями двоє молодиків пограбували випадкового перехожого на одній з вулиць м.Бердичева. Завдяки своєчасному повідомленню про злочин до міліції, наряд патрульної служби оперативно затримав зловмисників та вилучив відібраний у їх жертви мобільний телефон.

До чергової частини Бердичівського міськвідділу міліції зателефонував місцевий житель, який повідомив про те, що щойно двоє незнайомих йому молодиків відкрито витягнули з кишені його куртки мобільний телефон.

На місце події було негайно направлено слідчо-оперативну групу міськвідділу. правоохоронці з'ясували, що заявник повертався додому, коли помітив двох невідомих йому хлопців, які йшли йому назустріч. Порівнявшись із чоловіком, незнайомці раптом збили його з ніг та витягли з кишені його куртки мобільний телефон, після чого зникли у невідомому напрямку.

Про обставини події та прикмети молодиків було повідомлено усі зовнішні наряди міліції, що несли службу у місті із забезпечення охорони правопорядку. Уже за півгодини неподалік від місця вчинення грабежу у поле зору працівників патрульної служби потрапили двоє парубків, які, помітивши міліціонерів, підозріло пришвидшили крок і намагалися зникнути. Міліціонери наздогнали молодиків, які виявилися жителями району 21-го та 19-ти років. І, як виявилося, недарма.

Працівники слідчо-оперативної групи під час поверхневого огляду вилучили в одного з них викрадений з чужої кишені мобільник. Затримані вигадали історію про придбання телефону «з рук», проте так і не змогли описати продавця. До того ж, заявник упізнав у молодиках своїх кривдників, а у вилученому у них мобільному телефоні – свою річ.

Як повідомив начальник Бердичівського МВ УМВС Роман Зайцев, інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. За відкрите заволодіння чужим майном, учинене із застосуванням насильства, обом загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Водночас працівники міліції нагадують громадянам: грабіж є тим видом злочину, який важливо розкрити «по гарячих слідах». Чим скоріше потерпілий повідомить про вчинені відносно нього протиправні дії, тим більше шансів у правоохоронців оперативно затримати зловмисника. Тому, якщо ви раптом стали жертвою грабіжника, не зволікайте зі зверненням до міліції. Телефон 102 працює цілодобово.

Ірина Коломієць,

Бердичівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ