В Івано-Франківську заклади освіти також скористалися міським конкурсом проектів та програм

В Івано-Франківську заклади освіти також скористалися міським конкурсом проектів та програм

23.12.14 08:05 0 721
Цьогоріч міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування і громадянського суспільства розширився і на освітні заклади

Завдяки депутатам міської ради було впроваджено номінацію проектів громадських та благодійних організацій при освітніх закладах міста.

Нагадаємо, що на реалізацію міського конкурсу проектів та програм у 2014 році міською радою виділено 1 541 200 грн.

За ці кошти органи самоорганізації населення, громадські організації та організації при освітніх закладах міста, громади приміських сіл мали змогу реалізувати власні проекти за схемою: 85% кошти міського бюджету + 15% кошти учасника конкурсу.

Можливістю втілити свою ідею в реальність скористалися 19 батьківських комітетів та піклувальних рад як загальноосвітніх шкіл, так і дошкільних закладів.

Серед реалізованих проектів освітніх закладів у 2014 році були: здійснення ремонту в приміщеннях освітніх закладів, закупівля меблів для навчальних кабінетів, придбання комп'ютерної техніки для покращення умов навчально-виховного процесу та інші.

Гарним прикладом залучення позабюджетних коштів у розвиток навчального закладу є школа-садок №7 імені Софії Русової. Завдяки коштам конкурсу в розмірі 20 тис. грн. та коштам від інших спонсорів закладу вдалось здійснити капітальний ремонт харчоблоку садочку. Завідувач закладу, а в минулому й сама депутат міської ради, пані Марія Ільків завдячує увазі нинішньої каденції міської ради до нагальних проблем закладів освіти.

У ДНЗ №2 «Малятко» завдяки перемозі у конкурсі вдалось реалізувати доволі інноваційний проект під назвою «Школа дорожніх наук». На суму коштів, виділеною міською радою, облаштовано навчально-ігровий майданчик з усіма необхідними елементами моделювання дорожніх ситуацій.

Директор загальноосвітньої школи-ліцею №23 Василик Микола Дмитрович продемонстрував журналістам придбану комп'ютерну техніку для учнів на суму 40 тис. грн. та подякував голові освітянської комісії міської ради Оксані Савчук за розуміння інноваційних потреб школи-ліцею.

Оксана Савчук зазначила, що впровадження у 2014 році нової номінації міського конкурсу проектів та програм є абсолютно виправдано, а тому і в наступному році міські обранці надаватимуть пріоритет проектам освітніх закладів.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Львівських підприємців ...

КОМЕНТАРІ