В Тернополі сергій Надал привітав священнослужителів та вірян Катедри з храмовим празником

В Тернополі сергій Надал привітав священнослужителів та вірян Катедри з храмовим празником

23.12.14 14:58 0 873
22 грудня подвійне свято відзначає Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці – храмовий празник і 25-ту річниця з Дня заснування парафії. З цієї нагоди в Архикатедрі відбулася Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив архієпископ та митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк. Участь у богослужінні взяв міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Вітаю усіх тернополян з Празником Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці – празником нашої Катедри. Катедра – є центром духовного і культурного життя Тернополя, осередком багатьох ініціатив, важливих ідей, духовною домівкою городян, - зазначив Сергій Надал. – Храмовий празник Катедри є символічною датою, у якій зосереджується кілька подій, зокрема друга річниця проголошення митрополії та архиєпархії. маємо також ювілей – двадцять п'ять років тому Катедра, як парафія, була заснована. І ця дата є однією зі знакових у відродженні Церкви і виході її з підпілля. У зв'язку з цим зичу довгих років натхненного служіння, здоров'я, рясних Господніх ласк отцям, які служать і служили у Катедрі, а також добробуту і благословення для всіх парафіян храму».

Очільник Тернополя також привітав архієпископа митрополита Тернопільсько-Зборівського кир Василія Семенюка з 40-річчям священичих свячень.

«Сорок років тому український народ жив у зовсім іншій країні, у якій не було свободи, прав і перспектив. Країні, яка відмовилась від Бога. Країні, де Українська греко-католицька церква могла існувати лише в умовах підпільного стану. Особиста історія життя Митрополита – це історія боротьби Церкви. Для нашого покоління – він є живою історією. Зичу Вам, владико, довгих років служіння Церкві і Україні. Зичу вам здоров'я і Божих ласк. Дякую Вам від усіх тернополян за духовну опіку. Многая літа!», - зазначив Сергій Надал.

Зауважимо, що коли УГКЦ в 1989 році виходила з підпілля, Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці був першим храмом у Тернополі, який відкрили для богослужінь.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі відзначили ...
Наступна новина: Марина Іванюк: "Усі ...

КОМЕНТАРІ