На Зборівщині святий Миколай не забув про малозабезпечених дітей та дітей-переселенців зі сходу України

На Зборівщині святий Миколай не забув про малозабезпечених дітей та дітей-переселенців зі сходу України

23.12.14 08:41 0 792
18 грудня 2014 року депутат Тернопільської обласної ради, голова Тернопільської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Роман Навроцький і голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Студентська Свобода", директор з розвитку благодійної фонду "Фонд Добрих людей" Ігор Костюк до Дня святого Миколая завітали з подарунками у Зборівський район до дітей із малозабезпечених сімей та дітей-переселенців із Донецька. Свято організував Зборівський районний центр соціяльних служб для сім'ї, дітей та молоді, а свободівці долучилися до проведення святкового ранку. Націоналісті роздали малюкам солодощі, а ті, своєю чергою, розповіли вірші та заспівали пісень.

Роман Навроцький привітав дітей та їхніх батьків і побажав, щоб наступного року це свято в Україні громадяни відзначали вже у мирний час. "Попри те що у державі відбуваються військові дії, ми не повинні позбавляти дітей радості. У такий нелегкий час доброта і милосердя – це ті основи, на яких має розвиватися суспільство. Потрібно передусім пам'ятати про малят, які через складні життєві обставини або залишаються поза увагою, або не можуть насолодитися святом сповна.

Завдяки небайдужим людям, з якими я співпрацював, а це переважно іноземні благодійні фонди, мені щороку вдавалося забезпечувати дітей найнеобхіднішим. Неповнолітнім із особливими потребами доставляли інвалідні візки, медичне обладнання та ліки. Гадаю, бажання допомогти має бути у кожного з нас. Впевнений, що події на Донбасі не мають відображатися на дитячих мріях, сподіваннях, особливо, коли вони очікують на прихід святого Миколая, адже це чи не найбільша радість для малят, якої вони чекали цілий рік. Нам треба дбати про дітей, адже вони майбутнє нашої держави, і все, що ми у них закладемо, відобразиться у майбутньому. Якщо це буде любов, ласка, турбота, опіка і добро, то можемо бути спокійними за юне покоління", – зазначив свободівець Роман Навроцький.

"Справді, діти завжди були опорою нашої нації, це ті, заради кого завжди хотілося боротися, робити Україну кращою і досягати успіхів. Їм треба приділяти увагу, слід робити усе, щоб їхнє дитинство було щасливим і безтурботним. А головне – до дітей має приходити казка, а не війна. Тому нам потрібно зробити усе, щоб, коли у державі неспокій і люди щодня відчувають психологічний тиск через ситуацію на сході України, малятам таки влаштувати свято, принесті їм задоволення своїми дарунками, усмішками і добрим словом. Ніхто не має права забирати у дітей дитинство – і окупантам, які вторглися на нашу землю, зробити цього не дозволимо", – наголосив голова Тернопільської обласної молодіжної організації "Студентська Свобода" Ігор Костюк.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ