На львівські шахти не подають вагони для вивозу вугілля – Волинець

На львівські шахти не подають вагони для вивозу вугілля – Волинець

24.12.14 12:47 0 736
На вугільні шахти Львівсько-Волинського басейну не направляють вагони, щоб вивезти вугілля з складів. Про це Радіо Свобода заявив керівник Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«За відвантажене вугілля не розраховуються і зараз на складах шахт держпідприємства «Львіввугілля» знаходиться 105 тисяч тонн вугілля. Зараз навіть не подають вагони, щоб його вивезти», – повідомив Волинець.

За його словами, це вугілля можна використовувати на електростанціях.

«На заході України знаходиться дві електростанції, які працюють на газовій групі вугілля. Саме на такому вугіллі, яке видобувається у Львівсько-Волинському басейні», – заявив Волинець.

У міністерстві енергетики та вугільної промисловості підтвердили, що на складах львівських шахт дійсно є вугілля, але його менше.

«Наразі там 93 тисячі тонн вугілля, за останні 11 місяців було вивезено 108,6 тисяч тонн. Лише впродовж грудня вивезли 20,4 тисяч тонн, – повідомили Радіо Свобода у прес-службі міністерства. – «Решта питань – це до Укрзалізниці».

Водночас у Міненерго нагадали, що вугілля газової групи підходить не для всіх українських електростанцій.

Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика.

Брак природного газу і брак вугілля через захоплення сепаратистами частини Донбасу призвів до дефіциту електроенергії в Україні. Від початку грудня «Укренерго» змушена застосовувати графіки аварійних відімкнень електроенергії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: в ...
Наступна новина: Андріян Гутник: ...

КОМЕНТАРІ