У рамках правового тижня правоохоронці провели тематичні уроки у школах Житомирського району

У рамках правового тижня правоохоронці провели тематичні уроки у школах Житомирського району

24.12.14 13:52 0 676
Правові лікбези відбулися у загальноосвітніх закладах сіл Іванівки та Станишівки. Працівники дитячої міліції розповіли учням про поняття адміністративної та кримінальної відповідальності, а також роздали інформативні листівки з необхідною інформацією.

Днями з уроками правового характеру до загальноосвітніх шкіл сіл Іванівки та Станишівки Житомирського району завітали правоохоронці з місцевого райвідділку міліції. Правоохоронці зустрілися з учнями старших класів, адже саме юнацький вік, на думку міліціонерів, потребує особливої уваги та контролю.

– Більшість школярів цього віку, у силу підліткового максималізму, помилково вважають, що ті чи інші їхні вчинки не підпадають під норми кримінального чи адміністративного законодавства, - каже т.в.о. начальника Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області Микола Нишпал. – Тому сформувати у школярів правову свідомість, виховати доброзичливість, людяність і, головне, відповідальність, - це основна мета проведення правових уроків.

Відтак, у ході зустрічі зі школярами співробітники міліції роз'яснювали молоді їх права, обов'язки та відповідальність за ті чи інші діяння. Окрім того, міліціонери давали юні цінні поради чи не на кожен день, як і самим не стати жертвами різних видів злочинів, наводячи яскраві приклади, що вже мають місце у кримінальній практиці зловмисників.

Окрім усних порад, працівники міліції роздали школярам листівки-пам'ятки та закликали дотримуватися прописаних істин і удосконалювати власну правову обізнаність. Подібні заходи, за словами міліціонерів, триватимуть і надалі в інших загальноосвітніх закладах району.

Катерина Грабчук,

Житомирський РВ УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області - ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ