Проект «Цікава Житомирщина» покликаний виховувати жителів Полісся патріотами рідного краю

Проект «Цікава Житомирщина» покликаний виховувати жителів Полісся патріотами рідного краю

24.12.14 14:25 0 696
23 грудня у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Ольжича відбулася презентація другого тому ілюстрованої туристичної енциклопедії «Цікава Житомирщина».

Водночас, як наголосив автор видання – заслужений журналіст України, відомий краєзнавець Георгій Мокрицький, відбулася презентація однойменного проекту, мета якого – довести, що Житомирщина – один з найкращих і найцікавіших куточків України.

Культурною подією назвав захід т.в.о заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута. Він зауважив, що перший том енциклопедії вже складно відшукати, отже, у суспільстві є запит на таку літературу, вона потрібна і цікава. Посадовець повідомив, що наступний, третій том видання уже внесено до переліку соціально значущої літератури на 2015-й рік, яка буде видаватися державним коштом. Обласна влада й надалі підтримуватиме подібні проекти, що піднімають духовність людей, виховують молоде покоління справжніми патріотами Житомирщини.

Від голови облдержадміністрації Ярослав Лагута вручив подяку директору видавництва «Волинь», почесному члену Національної спілки краєзнавців України Георгію Мокрицькому за багаторічну науково-дослідну роботу, високий професіоналізм, значний особистий внесок у просвітницько-краєзнавчу сферу Житомирщини та активну життєву позицію.

Енциклопедія «Цікава Житомирщина» – результат великої дослідницької роботи не тільки в архівах і бібліотеках. Перш за все, це вивчення визначних цікавих об'єктів на місцях. Георгій Мокрицький – людина, безмежно закохана у Житомирщину – закликає своїм проектом повернутися душею і серцем до рідного дому, до своєї Батьківщини. «Дивне – поруч. Ми нанесли на карту області ті населені пункти, де побували за три роки (а це більш ніж півтисячі сіл і містечок), і пересвідчились, що нецікавих районів, міст і містечок немає», – стверджує краєзнавець.

Одночасно команді дослідників на чолі з Георгієм Мокрицьким вдалося вивчити багато маловідомих туристичних об'єктів. Практично в кожному районі вони відкрили якусь цікаву споруду чи пам'ятник.

За час роботи над двома томами видання пройдено 8 тисяч кілометрів, досліджено 14 районів області. Попереду третій том, до якого увійдуть об'єкти культурної спадщини і туризму решти районів. 4-й том розповість про міста обласного підпорядкування.

На глибоке переконання Георгія Мокрицького, в умовах війни інформація в державі має бути засобом боротьби за справедливість і незалежність. Енциклопедія «Цікава Житомирщина» – маленька частинка цієї інформаційної боротьби, бо патріотизм починається з любові, вивчення і збереження своєї вулиці, свого села.

За сприяння в реалізації пошуково-видавничого телевізійного патріотичного проекту «Цікава Житомирщина» Георгій Мокрицький відзначив директора Житомирської філії Київського інституту бізнесу і технологій Ірину Саух.

Грамоти обласної ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури отримали голова Овруцької міської ради Валерій Шваб та голова Горопаївської сільської ради Любарського району Ганна Білоус – за активну участь в охороні і збереженні пам'яток історії та культури на території, на якій проживають і працюють.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельницькі слідчі ...

КОМЕНТАРІ