Житомирщина – одна зі зразкових областей в державі за дисципліною споживання електроенергії

Житомирщина – одна зі зразкових областей в державі за дисципліною споживання електроенергії

24.12.14 14:58 0 676
Цей факт відзначили під час всеукраїнської селекторної наради, що відбулася під головуванням заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександра Светеліка. У засідання взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, голова Правління ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Анатолій Левицький, керівники профільних департаментів облдержадміністрації та служб області.

Олександр Светелік наголосив на тому, що одне із найважливіших завдань для представників влади полягає в тому, аби скласти чіткі графіки відключень електроенергії в областях та донести таку інформацію до населення. За словами урядовця, зараз варто об'єднати зусилля представників влади різного рівня для того, щоб забезпечити життєдіяльність держави на належному рівні. Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості звернув увагу і на те, що за порятунок енергетичної системи України мають відповідати всі в однаковій мірі. Занепокоєння викликає той факт, що суттєве перевищення лімітів електроспоживання спостерігається у Донецькій і Луганській областях та Автономній Республіці Крим. Відтак, інші області, які дотримуються лімітної дисципліни, змушені обмежувати обсяги електрики для своїх споживачів.

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко звернувся до заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості з проханням не застосовувати графік аварійних відключень електроенергії в тих областях, які чітко дотримуються лімітної дисципліни.

Звітуючи про стан справ в області, Голова Правління ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Анатолій Левицький зазначив, що на Житомирщині проводиться інформаційно-роз'яснювальна кампанія щодо економного й раціонального використання електроенергії. Основний акцент ставиться на роботі з потужними промисловими об'єктами. Однак, за словами керівника компанії, виникають проблеми із налагодженням контакту з незалежними поставниками електроенергії та підприємствами з іноземними інвестиціями, що працюють на теренах нашої області. Анатолій Левицький поінформував, що вже змінено графік роботи на підприємствах видобувної галузі, адже за виконання лімітів мають нести спільну відповідальність як юридичні особи-споживачі, так і населення.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: «Карткою Тернополянина» ...

КОМЕНТАРІ