Громадська організація «Конгрес Солідарності Азербайджанців України» провела благодійну акцію у Житомирському військовому госпіталі

Громадська організація «Конгрес Солідарності Азербайджанців України» провела благодійну акцію у Житомирському військовому госпіталі

24.12.14 08:10 0 679
Акція милосердя відбулася 23 грудня у Житомирському військовому госпіталі. Громадська організація «Конгрес Солідарності Азербайджанців України» передала військовослужбовцям, що проходять лікування у терапевтичному відділенні закладу, холодильник, телевізор, а також солодкі подарунки, соки, ліки на загальну суму 10 тисяч гривень.

«Ми, азербайджанці України, хочемо підтримати країну в складний для неї час, - каже голова організації Ільгар Гасан Ага огли Мамедов. – Ми живемо тут і також воюємо за незалежність України. Вже 3 азербайджанці загинули в зоні АТО».

Ільгар Мамедов переконаний, що азербайджанці – народ, близький українському, і хоче, щоб так вважав і його син, який росте тут.

Дана акція приурочена до Дня солідарності азербайджанців усього світу, що затверджений національним лідером Гейдаром Алієвим і відзначається 31 грудня.

Начальник госпіталя Олександр Серебряков подякував за надану допомогу і зауважив, що ці подарунки мають велике значення для підтримки військовослужбовців, які перебувають на лікуванні. Під час новорічних свят вони дивитимуться розважальні програми, що підніме їм настрій, допоможе відволіктись від проблем і гнітючих думок.

Олександр Серебряков вважає, що важлива не кількість і сума підтримки, а увага. Цей жест доброї волі від представників інших національностей, які проживають на території України та підтримують наш народ, багато чого вартий.

Зараз на лікуванні у закладі перебуває 325 хворих, з них 132 учасники АТО. Не в усіх палатах терапевтичного відділення, на відміну від хірургічного і травматологічного, є телевізори і холодильники, тому ці подарунки додадуть військовослужбовцям комфорту і затишку.

Голова Асамблеї національностей України Ровшан Тагієв зазначив, що також привіз подарунки для медичного закладу. Він висловив переконання в тому, що тільки усі разом ми зможемо подолати труднощі, і побажав якнайшвидшого одужання пораненим, що перебувають на лікуванні.

Долучився до цієї акції й голова Національної Медичної Палати України Сергій Кравченко. Він зауважив: «Дуже приємно, що азербайджанці України не тільки героїчно воюють на передовій, а й приділяють велику увагу забезпеченню тилу». За сумлінну працю, професійні здобутки, високу майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров'я України подяки Національної Медичної Палати України були вручені трудовому колективу госпіталя, а також його начальнику Олександру Серебрякову і лікарям Володимиру Тренчуку, Олександру Ліпецькому, Олегу Мірилу.

За словами заступника Житомирського міського голови Олександра Бочковського, дана акція підкреслює, що Україна єдина. Чужої біди не буває, і народ Азербайджану вкотре це продемонстрував.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині п'яний ...

КОМЕНТАРІ