Житомирщина готується до віялових відключень електроенергії за графіками

Житомирщина готується до віялових відключень електроенергії за графіками

24.12.14 13:22 0 701
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський провів селекторну нараду з керівниками районів та міст Житомирщини, на якій обговорювалися заходи щодо економії електроенергії в області шляхом контрольованого її споживання. Головна мета засідання спрямована на те, аби завдяки консолідації зусиль представників влади та громадськості обмежити електроспоживання всіма категоріями споживачів та уникнути соціальної напруги.

Сергій Машковський наголосив: «Обмеження споживання електроенергії в області зараз виконується без відключень. Проте, ситуація в енергетичній галузі держави загострюється, і ми працюємо над оптимізацією споживання електрики. Відтак, виникає необхідність розробити чіткий графік відключень і для Житомирщини».

Голова облдержадміністрації визначив три основні аспекти, на яких мають зосередити увагу представники влади та керівники РЕМів області. В першу чергу, посадовець дав доручення надати в облдержадміністрацію перелік промислових підприємств, які найбільше споживають електроенергії та скоротити ці обсяги в пікові години (8.00-11.00 та 16.00-22.00).

Окрім цього, Сергій Машковський ініціював проведення інформаційно-роз'яснювальної кампанії серед жителів Житомирщини з метою оприлюднення графіків відключень електроенергії. Керівники місцевого рівня мають постійно нагадувати людям про економне та раціональне споживання електрики. Не менш важливим заходом, за словами голови облдержадміністрації, стане обмеження освітлення зовнішньої реклами, фасадів будівель та відключення вуличних мереж. Голова облдержадміністрації закликав керівників районів та міст скоординувати роботу із правоохоронними органами, аби уникнути загострення криміногенної ситуації.

За словами голови Правління ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Анатолія Левицького, головна причина планових відключень електроенергії пов'язана із тим, що для її виробництва в Україні наразі бракує вугілля, а потужності гідроелектростанції для цього не вистачає. До керівників усіх районів та міст Житомирщини вже доведені ліміти обсягів споживання електроенергії. Найкраще вони виконуються в Ємільчинському та Лугинському районах. Вже працюють над скороченням використання електрики у Романівському, Червоноармійському та Чуднівському районах. А найскладніше із цим завданням справляються Володарсько-Волинський, Малинський та Народицький райони.

Анатолій Левицький звернув увагу на те, що у випадку перевищення лімітів, на Житомирщині практикуватиметься відключення електроенергії. Він пропонує переводити потужні промислові об'єкти на роботу з 11.00, а також чітко поінформувати жителів області про роботу ліфтового господарства.

Голова облдержадміністрації резюмував: «Всі заходи, які плануються з метою скорочення обсягів споживання електроенергії мають не рекомендаційний, а обов'язків характер».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: ...
Наступна новина: Легкоатлети Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ