Житомирська область: упродовж доби виявлено 32 небезпечні відгуки війни

Житомирська область: упродовж доби виявлено 32 небезпечні відгуки війни

24.12.14 15:28 0 692
Одразу два повідомлення про виявлення підозрілих предметів надійшло минулої доби до рятувальників м. Радомишль. Перша пригода, про яку сповістили надзвичайників, сталася з двома мешканцями с. Нова Буда. Молодики займалися пошуком металу. Обстежуючи місцевість, у 50 м від лісосмуги, вони натрапили на підозрілі предмети. Оглянувши знахідки, шукачі зробили припущення, що це 5 боєприпасів. Після чого швидко прикидали їх гіллям та розповіли про це сільському голові. Останній зателефонував до служби порятунку «101».

Співробітники 16-ї державної пожежно-рятувальної частини, які прибули до місця виклику, ідентифікували виявлені предмети як артилерійські снаряди часів минулої війни калібром 120 мм. Правоохоронці взяли місце виявлення боєприпасів під охорону.

Того ж дня ще 5 вибухонебезпечних предметів знайшли у районному центрі. Місцева жителька у дворі власного житлового будинку помітила, що з-під землі, у кількох метрах від її оселі, видніються якісь предмети. Вона підійшла поближче, щоб оглянути їх, але чіпати не наважилася. Жінка звернулася за допомогою до надзвичайників. Фахівці ДСНС встановили, що це 5 мінометних мін калібром 76 мм.

Наразі група піротехнічних робіт проводить знищення виявлених боєприпасів у спеціально відведеному для цього місці. Завтра піротехніки Управління ДСНС Житомирщини планують виїзд до Коростенського району. Там упродовж доби місцеві жителі знайшли 22 вибухонебезпечних предмети. Два з них виявили у с. Домолоч та ще двадцять – у с. Шатрище.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові андріян Гутник ...
Наступна новина: Працівники міліції ...

КОМЕНТАРІ