В Закарпатській області за наругу над дружиною мукачівець постав перед судом

В Закарпатській області за наругу над дружиною мукачівець постав перед судом

24.12.14 13:48 0 698
200 годин громадських робіт - таке покарання призначив Мукачівський міськрайонний суд чоловіку за «виховання» своєї дружини за допомогою кулаків.

58-річного жителя Мукачева засудили за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження).

Правоохоронці цю родину називають неблагополучною, бо дорослі не мають постійного заробітку та зловживають алкоголем. Чоловік ніде не працює, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, розповідає старший дільничний інспектор міліції Віталій Горбенко. У лютому цього року, знаходячись за місцем проживання, чолов'яга, перебуваючи у стані алкогольного cп'яніння, під час раптово виниклого конфлікту зі своєю дружиною наніс їй декілька ударів по обличчі та тілу.

Під час розмови з потерпілою міліціонери з'ясували, що вони одружені вже тридцять шість років, з яких майже половину заявниця постійно потерпала від чоловіка. Того дня він, вкотре перебуваючи у стані алкогольного сп”яніння, розпочав з нею чергову сварку, після вхід в хід пішли кулаки. У результаті таких неправомірних дій свого чоловіка жінка отримала легкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненому правопорушенні. За вироком суду він отримав покарання у вигляді 200 годин громадських робіт. Але, як з'ясувалося, від відбування покарання забіяка ухиляється. Із призначених 200 годин, які він мав відробити на користь держави у комунальному підприємстві райцентру, він з”явився тільки один раз. Чоловік без жодного докору сумління впевнено заявляє, що не буде працювати безоплатно. Цей факт слідчим внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі вирішується питання про притягнення його до відповідальності за ч.2 ст.389 Кримінального кодексу України (Ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі). За це передбачено покарання у вигляду арешту чи обмеження волі.

Євгенія Красилинець

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку визначили кращу ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ