Закарпаття: на Рахівщині міліція проводить операції "Ялинка" та "Піротехніка"

Закарпаття: на Рахівщині міліція проводить операції "Ялинка" та "Піротехніка"

24.12.14 12:07 0 788
На території Рахівського району проводиться відпрацювання для виявлення порушень правил продажу піротехнічних виробів та самовільних рубок, безконтрольного перевезення та реалізації ялинок.

Мета операції «Ялинка» - недопущення та притягнення до адміністративної відповідальності за самовільну заготівлю та реалізацію незаконно зрубаних новорічних ялинок.

Відповідальність за це передбачена ст.65 Кодексу України про адміністративні правопорушення - накладення штрафу у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Кримінальний кодекс України також передбачає покарання за ст.246 у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з конфіскацією незаконно добутого товару.

Також правоохоронці перевірятимуть торгові точки на ринках та в населених пунктах району, де виявлятимуть порушення правил продажу піротехнічних засобів. Продавців товару буде притягнуто до відповідальності.

За порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів ст.195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає штраф від 35 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Заступник начальника Рахівського райвідділу міліції Мирослав Вішован застерігає, що, не дивлячись на популярність піротехнічних виробів напередодні Новорічних свят, не слід їх купувати на ринку, адже неправильне зберігання та поводження з салютами та петардами часто призводить до трагічних наслідків. Придбати піротехнічну продукцію безпечніше у спеціалізованих магазинах, де усі вироби мають сертифікати. Перед використанням салютів обов′язково читайте інструкцію, перевірте термін придатності, який має вказуватися на упаковці товару.

Олеся Чайковська

Рахівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Мебли от фабрики «Грос»

КОМЕНТАРІ