Нові твердопаливні котли вже встановлено в трьох котельнях Хмельницького

Нові твердопаливні котли вже встановлено в трьох котельнях Хмельницького

24.12.14 15:07 0 705
На Хмельниччині реалізовується проект реконструкції котелень із заміни газових котлів на твердопаливні. За словами першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Симчишина, загалом на ці потреби з державного бюджету область отримала 15,2 млн. гртвень, у тому числі місто Хмельницький - 5,5 млн. гривень.

На ці кошти в обласному центрі буде встановлено 14 котлів, які працюватимуть на твердому паливі, а саме: 3 твердопаливні котли - на КП “Чайка” (міська лазня), 2 котли – у загальноосвітній школі №20, 9 – у котельнях міського комунального підприємства “Хмельницьктеплокомуненерго”.

за участю першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Симчишина, виконуючого обов'язки міського голови Костянтина Чернилевського, заступника міського голови Анатолія Нестерука першими введено в експлуатацію автоматизовані твердопаливні котли на трьох об'єктах міста. Так встановлено два твердопаливні котли в котельні “Хмельницьктеплокомуненерго”, що у мікрорайоні Ракове, на вулиці Чорновола, 122/2, яка забезпечує теплом і гарячою водою військовий госпіталь.

Як зазначив заступник міського голови Анатолій Нестерук, якщо цьогоріч ввести в експлуатацію усі заплановані котли, то за рік буде економія 3 млн. 162 тис. м. куб. природного газу та 480 тисяч кВт електричної енергії.

Ще одним кроком для зменшення споживання газу та економії бюджетних коштів стало встановлення котлів на альтернативному паливі у котельнях, що подають тепло і гарячу воду в Хмельницьку обласну лікарню, та у Хмельницький технологічний багатопрофільний ліцей.

З серпня цього року згідно з Постановою КМУ, затверджено розподіл обсягів природного газу для споживачів у розрізі адміністративно - територіальних одиниць до кінця опалювального сезону 2014-2015 років. Відповідно до постанови, теплопостачальним установам зменшено обсяг споживання природного газу на 30%. За таких обставин успішне проходження опалювального сезону можливе лише за умови зменшення використання природного газу.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цьогоріч на Вінниччині ...
Наступна новина: В Луцьку під час чергових ...

КОМЕНТАРІ