У Львівській області Андрій Андрущенко не прийшов на слухання справи за позовом Ірини Сех – подав заяву про відвід Кам'янка-Бузького районного суду

У Львівській області Андрій Андрущенко не прийшов на слухання справи за позовом Ірини Сех – подав заяву про відвід Кам'янка-Бузького районного суду

24.12.14 14:49 0 785
23 грудня 2014 року колишній кандидат в народні депутати України від Радикальної партії Ляшка у 119-му виборчому окрузі Андрій Андрущенко знову не прийшов на засідання суду за позовом члена Політради ВО "Свобода" Ірини Сех. Натомість він надіслав заяву про відвід від розгляду справи усього Кам'янка-Бузького районного суду.

Як пояснив у своєму листі Андрій Андрущенко, Ірина Сех, мовляв, може чинити тиск на суд, оскільки була народним депутатом.

"Більшої нісенітниці вже не можна було й придумати. Це, напевне, вперше в судовій практиці просять відводу не окремого судді, а всього складу районного суду. Очевидно, Андрущенко розуміє, що відповідальність неминуча і вдається до таких крайніх кроків, що межують з абсурдом", - зазначила Ірина Сех.

У результаті під час засідання суддя, яка веде справу, взяла відвід. Очевидно, справу передадуть іншому судді. Це вже вдруге у цьому процесі суддя бере відвід. Як прогнозує Ірина Сех, на наступному засіданні можна очікувати, що й третій суддя – останній у складі Кам'янка-Бузького районного суду – відмовиться від ведення справи, і її передадуть до суду іншого району.

Нагадаємо, Ірина Сех подала до суду позов про захист честі й гідності, в якому просить суд зобов'язати Андрія Андрущенка спростувати наклепи на її адресу. Як йдеться в позові, під час здійснення передвиборчої агітації відповідач замовив і поширив агітаційну листівку під назвою "Час єднатись", яка містить неправдиві відомості та протиправні звинувачення Ірини Сех з ознаками кримінально караних та корупційних злочинів, зокрема, твердження, що вона "разом з чоловіком причетна до вирубування та розкрадання лісів", "на посаді голови ЛОДА розпродувала озера нашого краю". Ірина Сех просить суд визнати недостовірною поширену інформацію та зобов'язати відповідача виготовити та розповсюдити в межах виборчого округу № 119 (Бродівський, Буський, Радехівський райони, частина Кам'янка-Бузького району Львівської області) листівки аналогічного формату тиражем 10 000 примірників з текстом резолютивної частини судового рішення, а також стягнути з відповідача відшкодування за завдану моральну шкоду в розмірі 50 000 гривень.

Перше засідання суду мало відбутися 22 листопада, однак Ірині Сех повідомили про це постфактум – на листі з повідомленням стояла дата відправлення 23 листопада. Згодом суддя, який мав розглядати справу, взяв самовідвід. Новий суддя призначив слухання на 18 грудня.

18 грудня відповідач Андрій Андрущенко не прийшов на засідання, й слухання перенесли на 23 грудня.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ