Олександр Собчук: "Від долі не втечеш"

Олександр Собчук: "Від долі не втечеш"

24.12.14 15:38 0 713
Ні натяки батьків, мовляв, є й інший пристойний вибір за фахом, ні вмовляння дружини не вплинули на думку тоді ще 26-річного Олександра. Після закінчення цивільного вузу, в 2002 році, він остаточно вирішив служити в органах внутрішніх справ.

Одягнувши міліцейську форму, через два роки відправився у Верещицю, на чотирьохмісячне навчання від Львівського обласного управління внутрішніх справ. Отримавши там навички й знання, якими повинен володіти кожен правоохоронець, Олександра призначили дільничним інспектором міліції в Бродівський район, що на Львівщині. Лейтенант міліції успішно витримав випробування долі, незважаючи на ті труднощі, з якими довелося зіштовхнутися його сім'ї, адже рано вставати, коли всі ще сплять, пізно приходити, коли всі вже сплять, а ще й до адміністративної дільниці обслуговування необхідно проїхати зо півсотні кілометрів від Бродів, хоч до самого міста добиратися недалеко.

Закінчивши магістратуру Державного Львівського університету внутрішніх справ, уже у 2011 році правоохоронець перевівся до Радивилівського районного відділу внутрішніх справ на посаду начальника відділення дільничних інспекторів міліції. А невдовзі, отримавши звання майора, очолив блок міліції громадської безпеки.

– Головне наше завдання – тісна співпраця з населенням, – зазначає Олександр Собчук. – Вміння вислухати, порадити і допомогти тому, хто звертається, - ось ті основні критерії, без яких не можна обійтися у нашій роботі. - Приємно, коли на вулиці люди вітаються і услід дякують за допомогу, адже нерідко саме громадськість допомагає у пошуках злодіїв.

Олександр Вікторович перший з числа керівників Радивилівського РВ, який у складі зведеного міліцейського загону Рівненщини поїхав на Схід.

– Ми несли службу на блокпостах в одному із міст обласного значення Донецької області, - розповідає він. - Мобільними патрулями забезпечували громадський порядок ще й у трьох населених пунктах Луганської області (виявляли факти незаконного заволодіння транспортними засобами, надавали різноманітну допомогу населенню). Я помітив, що у нас краща співпраця з населенням, ніж на Сході, хоча, бувало, доставляючи сімейних дебоширів до тамтешнього відділу, чули подяки від людей і прохання залишатися в них служити…

Після повернення в рідні місця світогляд мого співрозмовника змінився. Однак він ні за чим не шкодує, а, навпаки, береже, що має, й примножує отримані людські цінності, тим паче, що і в сім'ї все добре, адже за п'ятнадцять років спільного життя друга половинка звиклася з роллю «дружини міліціонера». Разом виховують двох синів в дусі справедливості й поваги не тільки одне до одного, а й до оточуючих.

Наразі під його керівництвом успішно працюють тринадцять молодих та енергійних дільничних інспекторів міліції, працівники патрульної служби і охорони громадського порядку. Начальнику МГБ також підпорядковуються інспектор дозвільної системи, працівники групи конвойної служби, а також кримінальна міліція в справах дітей.

Напередодні професійного свята Олександр Вікторович дякує своїм колегам за працю, а також вітає усіх колег-правоохоронців з Днем міліції та зичить здоров'я й натхнення до праці та такої необхідної суспільно корисної співпраці із громадськістю.

Оксана Шуляк,

Радивилівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: в області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ