У Рівненській області свою професію ерудити шукали у змаганні

У Рівненській області свою професію ерудити шукали у змаганні

24.12.14 08:08 0 752
Інтерактивний інтелектуально-ігровий захід – брейн-ринг «Шукай свою професію» для учнів 9-х класів організували фахівці Кузнецовського міського центру зайнятості.

Щоб визначити рівень школярів в орієнтації у світі професій, виявити їхні нахили та сприяти професійному самовизначенню, 17 грудня спеціалісти Кузнецовського міського центру зайнятості спільно з Кузнецовською гімназією провели інтерактивний інтелектуально-ігровий захід – брейн-ринг «Шукай свою професію».

Гра відбулася між трьома командами дев'ятикласників: «Силачі», «Мудреці» та «220 V». Спритність, винахідливість, творчий підхід команд оцінювало професійне журі у складі директора гімназії Надії Горбачик, начальника відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Лесі Парчук та начальника відділу активної підтримки безробітних Руслани Ярощук.

Під час «рекламної паузи» старшокласники презентували професію журналіста – вони брали інтерв'ю у членів журі. Кожного в залі цікавило, як ті обрали свій фах та чи подобається їм робота, яку вони виконують.

«Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Займатися улюбленою справою, яка приносить задоволення, радість, користь – одна з найважливіших умов професійної самореалізації та кар'єрного росту. Відтак, обирати майбутній фах потрібно виважено і усвідомлено, маючи якнайбільше інформації про різні види трудової діяльності та враховуючи власні можливості, нахили і потреби ринку праці», – наголосила у своїй промові представник обласної служби зайнятості Леся Парчук.

Під час змагання учні активно використовували інформацію програмно-апаратного комплексу «Профорієнтаційний термінал», адже саме за його допомогою можна дізнатися про актуальні професії, їх опис, шляхи здобуття та умови профнавчання.

За результатами змагань переможцем стала команда 9-А класу (капітан команди Анна Кушнірук), друге та третє місце поділили між собою учні 9-Б класу (капітан Микола Пуха) та 9-В класу (капітан Віка Олійник).

Найбільш ерудованим серед гравців визначили капітана команди «Силачі» Миколу Пуху, а найактивнішим вболівальником – Софію Чумиріну.

Завершився захід урочистим нагородженням команд Дипломами переможців «Турніру знавців професій» та подарунками.

Висловлення особистих вражень щодо заходу:

- Микола Пуха (9-Б клас): «У мене зараз у голові безліч ідей щодо того, ким же стати? Серед професій, яку обрати? Адже тільки після участі у БРЕЙН-РИНЗІ зрозумів, наскільки серйозно потрібно віднестись до вибору професії»;

- Вова Матвійчук ( 9-В клас): «Ким бути? Таке просте запитання, а як тяжко на нього відповісти, враховуючи те, що це не гра, а моє майбутнє. Захід мені сподобався, але так швидко пролетів час…»;

- Рома Бідун (9-Б клас): «Я дуже вдячний організаторам БРЕЙН-РИНГУ, а також за вручені подарунки та призи. Все було цікаво, повчально та змістовно. Якщо і надалі будуть проводитися такі заходи, то ще раз зіграв би».

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Громадська організація ...

КОМЕНТАРІ