На Тернопіллі міністерство енергетики вживає заходи для забезпечення ТЕС вугіллям

На Тернопіллі міністерство енергетики вживає заходи для забезпечення ТЕС вугіллям

24.12.14 08:02 0 747
Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелік на брифінгу в Кабінеті Міністрів України 22 грудня розповів про проблеми та заходи щодо забезпечення споживачів України електричною енергією. Зокрема, наголосив, що необхідна поінформованість населення щодо причин та порядку здійснення відключень, інформує прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Заступник Міністра зазначив, що на Об'єднана енергетична система України продовжує працювати у вкрай складних умовах. Дефіцит електроенергії складає понад 3 тис. МВт. Причому, за словами О. Светеліка, на підконтрольній бойовикам території лежить близько 3 млн тонн вугілля. Крім того, пошкоджено лінії, і Луганська ТЕС працює ізольовано від енергосистеми.

Заступник Міністра підкреслив, що серед причин дефіциту потужності - заблокованість поставок вугілля з Росії, а також те, що значна кількість енергоблоків перебуває в ремонті. Внаслідок дефіциту вугілля, як зазначив О. Светелік, довелось зупинити енергоблоки Трипільської ТЕС, які працюють на вугіллі.

Також заступник Міністра наголосив, що здійснюються заходи з метою вивезення видобутого на Донбасі вугілля для забезпечення ТЕС України. При Міненерговугілля утворено робочу групу, яка працює над вирішенням питань щодо вивезення вугілля із зони АТО на ТЕС України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ