Тернопілля: у Чорткові презентували літературний альманах «Відлуння Майдану»

Тернопілля: у Чорткові презентували літературний альманах «Відлуння Майдану»

24.12.14 09:12 0 750
Збірник поезій про Майдан 2013-2014 рр. - книгу «Відлуння Майдану» - презентували 19 грудня у Чортківській центральній районній бібліотеці.

Розпочали захід хвилиною мовчання за загиблими під час подій Революції Гідності та в зоні проведення Антитерористичної операції, інформують у прес-службі Чортківської районної державної адміністрації.

«Відлуння Майдану» - це збірка поезії та прози авторів з Тернопільщини, Івано - Франківщини, Закарпаття, Львівщини та інших областей. Упорядником книги є громадська діячка, поетеса Олександра Любарська, уродженка Борщівщини. Жінка почала формувати збірку ще наприкінці зими, після Революції Гідності. Автори - активісти місцевих Майданів, волонтери. Серед них є двоє представників Чортківщини - викладач дяківсько-катехистичної академії, активна громадська діячка Оксана Млодзяновська та кандидат історичних наук, автор поезій та прози Ярослав Дзісяк.

«Чортківщина горда тим, що в книгу увійшли твори наших земляків, зауважив заступник голови Чортківської районної державної адміністрації Іван Віват. - Я спостерігаю у ЗМІ, що люди і далі дуже розчаровані. Боротьба за незалежність, яка описана в цій книзі, показує любов українців до своєї землі, Батьківщини».

За словами Івана Осиповича, без знань історії будь-який народ є «пропащий». Заступник побажав усім присутнім вивчати українську історію як з давніх часів, так і сьогодення.

«Від себе та від Чортківської райдержадміністрації вітаю усіх із прийдешніми святами, та бажаю, щоб вони були спокійними та без кровопролиття наших синів й дочок», - додав Іван Осипович.

Відтак діти із театрального гуртка «Етюд», керівником якого є Наталя Нога, продекламували декілька поезій, які увійшли у книгу «Відлуння Майдану».

Також активісти краю, студенти, учні мали можливість поспілкуватися питання тим, хто долучився до видання альманаху «Відлуння Майдану».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Співробітники карного ...
Наступна новина: У Львівській області водій ...

КОМЕНТАРІ