Легкоатлети Тернопільщини визначили кращих спортсменів і тренерів за 2014 рік

Легкоатлети Тернопільщини визначили кращих спортсменів і тренерів за 2014 рік

24.12.14 13:26 0 659
Здобутки легкоатлетів області за 2014 рік стали основною темою підсумкового засідання Федерації легкої атлетики Тернопільщини. Пройшло зібрання у приміщенні шахово-шашкового клубу «Авангард».

Як інформують в управлінні з питань фізичної культури і спорту Тернопільської обласної державної адміністрації, Президент Федерації Валерій Єднак розповів про роботу виконкому у 2014 році та виступи членів збірної команди області на Всеукраїнських змаганнях. Також підбили підсумки рейтингової оцінки тренерів-викладачів з легкої атлетики області та погодили регламенти та календар змагань на 2015 рік.

"У 2014 році легкоатлети нашої області відзначились успіхами на Всеукраїнській спортивній арені: здобули 46 медалей, з них 15 золотих, 15 срібних та 16 бронзових. Підготували два майстри спорту – Руслана Даньківа з бігу 1500 м (тренер – Стефанишина Ольга) та Сергія Крука – у стрибках у довжину (тренер – Васірук Михайло) та трьох кандидатів у майстри спорту: у метанні ядра – Івана Карюка (тренер – Чуба Іван), спортивній ходьбі – Ольгу Стадник та Русаліну Поворозник (тренер – Зозуля Віра)", - повідомив Президент Федерації Валерій Єднак.

За його словами, підготовлено п'ять членів національної команди України: Івана Стребкова, Оксану Ралько, Наталію Солтан, Тетяну Фетіскіну, Андрія Бородкіна; сім кандидатів та чотири спортсмени резерву національної команди.

У різних вікових групах легкоатлети Тернопільщини встановили 33 рекорди області, у тому числі 27 для стадіонів та 6 для закритих приміщень.

За підсумками рейтингу тренерів-викладачів з легкої атлетики, серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл перше місце виборола Ольга Стефанишина (ОДЮСШ), друге місце – Михайло Васірук (ОДЮСШ «Колос»), третє – Іван Чуба (ОДЮСШ).

Серед тренерів з легкої атлетики (юніори, молодь, дорослі) лідерські позиції також у Ольги Стефанишиної (ОДЮСШ). На другому місці – подружжя Михайла та Тетяни Борейко – (ШВСМ). На третьому – Михайло Васірук (ШВСМ).

Згадали на засіданні не лише про успіхи та досягнення, але й про ряд гострих проблемних питань. Зокрема, йшлося про те, що в 2007 році припинено було фінансування та ліквідовано Тернопільську дитячо-юнацьку спортивну школу Олімпійського резерву з легкої атлетики, а в 2012 році закритоТернопільську ДЮСШ №3, яка єдина у місті мала відділення легкої атлетики. Відтак цей вид спорту у місті Тернополі існує лише завдяки обласним школам: ОДЮСШ «Колос» та обласної комунальної ДЮСШ.

"При закритті Тернопільської ДЮСШ № 3 відділення легкої атлетики переведено у КДЮСШ №1, але досі жоден тренер не був прийнятий на роботу", - наголосили учасники наради.

Багато уваги приділили і умовам проведення тренувань та змагань з легкої атлетики в місті. Так, знову підняли питання про те, що навіть після реконструкції на Тернопільському міському стадіоні не створено елементарних умов для цього. Бігові доріжки та сектори, які облаштували ще в 1975 році, вийшли з ладу і проводити на них змагання – травматично. За три десятки років легкоатлетичний інвентар, якщо й оновлювали, то лише власним коштом спортсменів і тренерів. Ситуація з роздягальнями і душовими для легкоатлетів ганебна: у якості роздягальні виділено суддівську кімнату для одночасного користування юнаків та дівчат. Отже, учасники зібрання ще раз наголосили, що ці проблеми потребують свого нагального вирішення у наступному році.

Федерація легкої атлетики Тернопільської області висловила подяку управлінню з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації та школі вищої спортивної майстерності за забезпечення підготовки та участі провідних легкоатлетів області у міжнародних та всеукраїнських змаганнях та разом з обласним відділенням НОК України встановила матеріальне заохочення для найкращих спортсменів області.

Докладно ознайомитися із рейтингами тренерів-викладачів області у 2014 році можна на сторінці Федерації легкої атлетики Тернопільської області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ