Вінничина: зустріньте новорічне свято з живою ялинкою! (+фото)

Вінничина: зустріньте новорічне свято з живою ялинкою! (+фото)

25.12.14 08:33 0 687
Наближаються новорічні свята, і в більшості українських сімей вже точно обговорили одне з головних питань: ставити ялинку, а якщо так, то яку? Можна купити живу ялинку чи сосну, або просто прикрасити будинок ялиновими гілками, можна купити (або витягнути з комори) штучну ялинку.

Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів с. Грижинці Тиврівського району, на базі якої діє лісівничий еколого-просвітницький центр ДП «Вінницький лісгосп», та учнівське лісництво «Зелений світ» долучилися до цієї дискусії на науково-практичній конференції «Жива чи штучна - наш вибір». Напередодні конференції було проведено соціологічне опитування серед учнів та вчителів школи з питаннями: «Яку ялинку ви ставите на Новий рік?», «Яку ялинку – живу чи штучну – ви б хотіли собі поставити на Новий рік?», «Чи знаєте ви про шкідливість штучних ялинок для довкілля та власного здоров`я?».

Гостями та арбітрами на учнівській конференції були головний лісничий ДП «Вінницький лісгосп» Ільченко Євген Віталійович та лісничий Гніванського лісництва Шаравський Василь Олексійович. Однозначно думки розділилися, адже в ході диспуту діти наводили власні доводи: екологічна складова, вплив на здоров'я людини хімічних виділень штучних ялинок, думка правознавців, економістів про доцільність продажу ялинок...

Працівники лісового господарства розповіли учням про спеціальне вирощування лісових красунь для новорічних свят на землях, не придатних для лісівництва та спеціалізованих шкілках. В передсвяткових клопотах не потрібно забувати, що обрана ялинка повинна бути не тільки красивою, але ще і безпечною з усіх сторін, адже в першу чергу вона призначається дітям.

Для практичного підтвердження члени учнівського лісництва виїхали на плантації в Вороновицьке лісництво, де ознайомились з особливостями вирощування новорічних красунь та правилами доставки їх на спеціальні ялинкові базари. А діти на власному досвіді переконалися, що новорічне свято є справжнім, коли його прикрашає справжня, жива ялинка-красуня! Ялинка, яку спеціально для цього вирощено й реалізовано!

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Трускавці вшанували ...
Наступна новина: Тернопілля: історія ...

КОМЕНТАРІ