Анатолій Олійник у Ладижині відвідав підприємство,яке успішно постачає продукцію на європейський ринок (+фото)

Анатолій Олійник у Ладижині відвідав підприємство,яке успішно постачає продукцію на європейський ринок (+фото)

25.12.14 16:40 0 855
У рамках робочої поїздки до м. Ладижин, голова облдержадміністрації Анатолій Олійник відвідав товариство з обмеженою відповідальність «Вінницька птахофабрика». Керівник краю оглянув потужності виробництва філії «Переробний комплекс» та поспілкувався з працівниками та керівником підприємства.

В листопаді цього року Вінницька птахофабрика отримала дозвіл на експорт курятини в країни Європейського Союзу. Загалом асортимент продукції підприємство доставляє споживачу з 50 країн світу.

За словами виконавчого директора ТОВ «Вінницька птахофабрика» Ігоря Лещенка, підприємство, яке почали будувати у 2010 році, нині вийшло на повну потужність.

«План виконуємо - 220 тисяч тонн курячого м'яса. Нині за масштабами виробництва курятини наше підприємство найбільше в Україні та в Європі. В 2015 році починаємо будувати наступну чергу заводу. До 2018 року – це буде найбільшим підприємством у світ. першість займає Саудівська Аравія. На даний час на ТОВ «Вінницька птахофабрика» працює понад 4 тисячі осіб, як з м. Ладижин, так із найближчих сіл» - зазначив Ігор Лещенко.

Підсумовуючи побачене голова облдержадміністрації Анатолій Олійник зазначив, що підприємство не лише виготовляє конкурентоспроможну продукцію, що дозволяє мати велику клієнтську мережу в України та світі, але й соціально відповідально ставиться до проблем міста та регіону, по-європейське опікується своїми працівниками. Для співробітників побудовано 2 дев'яти поверхових будинки, з яких один - на 180 квартир (вартість будівництва 75 млн. грн.) та гуртожиток на 260 ліжко місць (вартість будівництва 37 млн. грн.). Крім цього, реконструйовано 2 п'ятиповерхових будинки, 1 двоповерховий і 1 триповерховий (вартість реконструкції склала 12 млн. грн.)

«ТОВ «Вінницьку птахофабрику» можна вважати еталоном щодо сплати податків, по виконанню взятих на себе зобов'язань та дотримання соціального пакету для співробітників. Все, що вони започаткували та обіцяли на початку 2014 року виконано в повній мірі. Тому владі на місцях потрібно робити все можливе, аби не заважати, а допомагати бізнесу та таким проектам. Адже такі підприємства є бюджетоутворюючими, до того ж активно беруть участь в житті місцевих громад та організацій. Зокрема, «Вінницька птахофабрика» традиційно надає благодійні та спонсорські внески як на одноразові проекти, так і на ті, що діють на постійній основі. В цьому році на благодійність Вінницька птахофабрика виділила понад 6 млн. грн.» – наголосив Анатолій Олійник.

При цьому голова облдержадміністрації Анатолій Олійник особливо підкреслив, що в рамках даного візиту, було досягнуто домовленості про фінансову допомогу товариства з обмеженою відповідальність «Вінницька птахофабрика» на відновлення військового містечко, що в м. Гайсин.

Також, перебуваючи з ознайомчою поїздкою на птахофабриці, голова облдержадміністрації взяв участь у церемонії розіграшу автомобіля між передовиками виробництва Філії «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика». Щасливим власником авто став житель села Баланівка Бершадського району Віталій Уманець, який працює підсобним робітником цеху замороження Філії «Переробного комплексу». В рамках урочистого дійства, голова облдержадміністрації кращим працівникам підприємства вручив почесні грамоти від облдержадміністрації та обласної ради.

Для довідки:

В розбудову ТОВ «Вінницька птахофабрика» ПАТ «Міроновський хлібопродукт» було вкладено понад 5,5міліарда гривень. У 2014 році до бюджету в місця своєї присутності будо сплачено податки у розмірі понад 60 млн. грн. (це Філії «Переробний комплекс», «Птахокомплекс» та «Внутрішньогосподарський комплекс з виробництва кормів»). Середня заробітна плата на ТОВ «Вінницька птахофабрика» складає 4503,20 грн..

До складу птахофабрики входить три філії –«Птахокомплекс» «Переробний комплекс» та «Внутрішньогосподарський комплекс з виробництва кормів».

Філія «Птахокомплекс» – це 12 зон вирощування по 38 пташників на кожній.Загальна вартість будівництва зон вирощування, водо фільтрувальної станції, технологічних доріг (понад 70 кілометрів) склала понад 2 міліарда. гривень.

Посадка на одній зоні вирощування складає понад 1,5 млн. голів птиці.

На сьогоднішній день на Філії «Птахокомплекс» працює 1361 працівників, філія має Інкубаторно-птахівничу станцію, яка повністю задовольняє внутрішні потреби птахофабрики. Загальна вартість будівництва склала 337 мільйонів гривень. Потужність підприємства з вирощування курчат складає понад 500 тисяч на добу. Підприємство працює стабільно, збільшує потужності, своєчасно проводить відрахування до бюджету. Завдяки цьому до бюджетів усіх рівнів за 11 місяців 2014 року Філією «Птахокомплекс» ТОВ «Птахофабрика» сплачено 34 768 423,24гривень, у тому числі сплачено до Пенсійного фонду Єдиний соціальний внесок в розмірі 23 622 681,72 грн.

Філія «Переробний комплекс» – це комплекс з переробки м'яса курчат-бройлерів. Планова виробнича потужність в цілому складає близько 220 тис. тонн м'яса птиці на рік. Вартість будівництва переробного комплексу склала понад 2,5 міліарда гривень. На сьогоднішній день, кількість працюючих на Філії «Переробний комплекс» складає 2208 чоловік. Тільки за 11 місяців 2014 року підприємством було сплачено податку з доходу фізичних осіб 13,4 мільйонів гривень, та до Пенсійного фонду склала понад 36,3 мільйонів гривень.

Комбікормами птахофабрику забезпечує «Внутрішньогосподарський комплекс з виробництва кормів», що входить до її складу.Вартість будівництва комплексу склала 285 мільйонів гривень. При потужності виробництва 90 тон комбікормів на годину. Кількість працюючих на підприємстві складає 54 особи.

На Вінницькій птахофабриці діє наступний соціальний пакет:

- Надається матеріальна допомога при захворюванні працівників, якщо лікування потребує значних матеріальних коштів;

- Надається житло молодим сім'ям;

- Забезпечується доставка на роботу і розвезення працівників, що проживають у віддалених районах, згідно з встановленим графіком та маршрутом;

- Працівникам, які за особливі досягнення в роботі, були відзначенні Адміністрацією на дошці пошани, і відпрацювали на підприємстві не менше одного року проводиться щомісячна доплата 300 гривень протягом року;

- Працівникам, у разі народження дитини, першого одруження, смерті рідних по крові чи шлюбу надається матеріальна допомога;

- Підприємство надає працівникам спецодяг, спецвзуття, усі засоби індивідуального захисту, забезпечує їх своєчасне очищення і ремонт, миючі засоби, відповідно до діючих норм;

- Підприємство забезпечує соціальне страхування всіх працівників від нещасних випадків і професійних захворювань у порядку, встановленому чинним законодавством України;

- Підприємство сприяє працівникам у наданні вільного часу для проходження медичних оглядів, одержання медичної допомоги, явки в державні органи для вирішення необхідних житло-побутових проблем працівників без проведення яких-небудь відрахувань із заробітної плати або дисциплінарних стягнень. Надання вільного робочого часу здійснюється начальником структурного підрозділу на підставі заяви працівника з обґрунтуванням мети і тривалості необхідного часу відсутності на роботі;

- Видача пільгової продукції 1 раз на місяць кожному працівнику в розмірі 6,5 кг. м'яса курей-бройлерів;

- Кожного робочого дня гарячий комплексний обід вартістю 1 грн.;

- Безкоштовний підвіз працівників на роботу/з роботи транспортом підприємства;

- Можливість навчатись працівникам та їх дітям за рахунок підприємства у вищих навчальних закладах України всіх типів власності;

- Молодих спеціалістів та працівників підприємство забезпечує тимчасовим та постійним житлом;

- Підприємство надає можливість працівникам та їх дітям отримати вищу спеціалізовану освіту за рахунок підприємства;

- Надаються кошти на організацію та проведення святкувань.

Вінницька птахофабрика повністю автоматизована та оснащена найсучаснішим устаткуванням. Підприємство розвивається за стратегією, кожен крок якої реалізуються вдало та вчасно для людей, які шукають стабільність в майбутньому. Позитивним фактором Вінницької птахофабрики є забезпечення додатковими робочими місцями населення, розвиток інфраструктури та втілення у життя державних програм сільськогосподарського призначення.































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ