Житомирська та Запорізька області розвивають співробітництво

Житомирська та Запорізька області розвивають співробітництво

25.12.14 10:52 0 651
Між Житомирською та Запорізькою обласними державними адміністраціями діє угода «Про торгово-економічне, науково-технічне та гуманітарно-культурне співробітництво між Житомирською та Запорізькою областями». В рамках документу передбачено співробітництво між регіонами у галузях промисловості, сільського господарства, транспорту, торгівлі, а також науки, техніки, освіти, охорони здоров'я, культури та мистецтва.

У листопаді 2014 року Житомирщина надіслала комерційні пропозиції своїх підприємств з метою спрощення пошуку потенційних партнерів, які були розповсюджені серед зацікавлених сторін Запорізької області. У відповідь наші колеги надали інформацію про свої експортні можливості.

Так, Запорізька область у галузі металургії пропонує продукцію провідного виробника сталей та чавуну ВАТ «Запоріжсталь», виробника спеціальних сталей «Дніпроспецсталь», а також Запорізького титаномагнієвого комбінату, що спеціалізується на виробництві титанової продукції та титанових напівфабрикатів.

У базі комерційних пропозицій Запорізької області – авіаційні двигуни акціонерного товариства «Мотор Січ», автомобілі ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод», будівельні та резервуарні металеві конструкції ПАТ «Запорізький завод металевих конструкцій». До уваги потенційних партнерів Житомирщини пропонується продукція Бердянського кабельного заводу, Запорізького електроапаратного заводу, Таврійської ливарної кампанії. Партнери повідомляють про можливість експортувати на Житомирщину жниварки та пристрої для збирання соняшника ВАТ «Бердянські жниварки», тепловози і електровози Запорізького механічного заводу, спеціальні, стандартні та важкі крани, що випускає Запорізький завод важкого кранобудування. Заслуговують уваги пропозиції підприємств харчової та переробної промисловості – кондитерські вироби Запорізької кондитерської фабрики, майонези, кетчупи і соуси від ТОВ «ТД Щедро» і «Оліс ЛТД», пиво і квас від ПАТ «Карлсберг Україна» та інша продукція.

Ділові стосунки, розвиток двостороннього співробітництва між Житомирською і Запорізькою областями, сподіваються партнери, сприятиме економічному, науково-технічному зростанню всієї країни.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Пенсіонери Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ