Працівники архівних установ Житомирщини відзначають своє професійне свято

Працівники архівних установ Житомирщини відзначають своє професійне свято

25.12.14 14:49 0 679
У Державному архіві Житомирської області 24 грудня, привітали із професійним святом – Днем працівників архівних установ – всіх тих, хто береже документи про наше минуле. Архівісти виконують особливу місію, адже дбають про збереження історичної пам'яті народу та генетичного зв'язку між поколіннями.

До мережі архівних установ Житомирщини входять Державний архів області, 3 архівних відділи, 20 архівних секторів райдержадміністрацій, 5 архівних відділів міських рад, 35 трудових архівів і майже 2 тис. архівів підприємств, установ та організацій.

Державний архів Житомирської області – один із найбільших обласних архівів у нашій державі, як за обсягом архівних матеріалів, так і за їх географією. У його фондах зберігаються цінні історичні документи, які стосуються Рівненщини, Хмельниччини, Вінниччини, Тернопільщини, Київщини та Волині, а також окремих населених пунктів Молдови. Загальна кількість справ, які зберігаються в архівних установах області, становить понад 2 млн. 200 тис. Щодня читальну залу цієї установи відвідують близько 30 дослідників. А останнім часом зростає кількість тих, хто вивчає історію свого роду, тобто проводить генеалогічні дослідження.

Цього дня із професійним святом архівістів привітали заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Поліщук та директор Державного архіву Житомирської області Станіслав Синицький.

Вячеслав Поліщук переказав працівникам архівних установ вітання від голови облдержадміністрації Сергія Машковського. У своєму виступі посадовець зазначив: «У стінах архіву відчувається особлива атмосфера. Саме тут працюють самовіддані, відповідальні та чесні люди. Переконаний, що працівники архівних установ обрали свою професію за покликом серця. Ваше професійне свято не відзначається масштабно, але саме представники влади розуміють, наскільки важливу роботу ви виконуєте щодня. Бажаю всім миру, благополуччя, сімейного затишку і святкового настрою напередодні новорічно-різдвяних свят».

Із вітальними словами до своїх колег звернувся і Станіслав Синицький. Він наголосив на тому, що в архівах зберігається наша історія, мова, та пам'ять про героїв, славне минуле та відповіді на запитання, хто ми і що нас чекає в майбутньому. Директор відзначив грамотами кращих працівників Державного архіву.

За багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток архівної справи в області, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників архівних установ Вячеслав Поліщук нагородив почесними грамотами облдержадміністрації:

Мироненко Ларису Василівну – заступника директора Державного архіву Житомирської області;

Омельченко Наталію Казимирівну – головного спеціаліста з питань внутрішнього аудиту Державного архіву Житомирської області.

А грамотою обласної ради удостоєно Гуменюк Галину Олександрівну – начальника відділу інформації та використання документів Державного архіву Житомирської області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ