В Житомирській області обласна влада та волонтери домовилися про співпрацю

В Житомирській області обласна влада та волонтери домовилися про співпрацю

25.12.14 16:59 0 923
За ініціативи обласної влади 24 грудня відбулася зустріч із волонтерами та громадськими організаціями, які здійснюють таку діяльність. Участь у ній взяли т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник голови обласної ради Руслан Годований та більше півсотні волонтерів.

«Глибоко переконаний, що волонтерами себе не лише вважають, але і є такими, більшість жителів нашої області. Мета нашої зустрічі – обговорити неузгоджені питання, напрацювати шляхи їх вирішення та скоординувати свої спільні дії», - наголосив Ярослав Лагута.

Посадовець зазначив, що є чотири основні напрямки волонтерської діяльності: підтримка військових в АТО, допомога з реабілітацією військових (в тому числі і їх сімей) та тимчасових переселенців, відбудова звільнених територій на сході країни.

Руслан Годований наголосив на тому, що обласна влада готова до співпраці з волонтерами та надавати посильну допомогу в координації.

Під час зустрічі волонтери активно озвучували найболючіші питання у їх діяльності. Це, по-перше, робота псевдоволонтерів, котрі просто заробляють гроші, збираючи допомогу, та псують імідж справжніх благодійників. Через таких недобросовісних людей громадяни втрачають віру і не завжди готові відгукнутися на прохання про підтримку. У цьому ж контексті постало й питання скриньок для збору коштів. Адже будь-яка організація може поставити свою печатку і збирати допомогу, але куди йдуть ці фінансові ресурси далі – нікому невідомо. Присутні громадські активісти наголосили на тому, що за цим повинні слідкувати правоохоронні органи.

Стосовно скриньок представники громадськості подали декілька пропозицій. Один із варіантів – ставити на них печатки кількох громадських волонтерських організацій, потім усі зібрані кошти рахувати у присутності членів лічильної комісії та підкріплювати це актом звірки. Таким чином, прозоро контролювати процес збору коштів. Також була озвучена ідея створення єдиного зразка таких скриньок, розмістити рекламу на білбордах про них, щоб громадяни чітко розуміли, що допомогу збирають лише в такі скриньки, визнані більшістю громадських організацій.

На зустрічі було вирішено створити координаційний штаб, до якого увійдуть громадські організації та волонтери, щоб спільно координувати свої дії та надавати допомогу якісно та адресно. Так попередньо бажання бути у штабі виявило 20 волонтерів.

На зустрічі були присутні військовослужбовці 95-ої Житомирської окремої аеромобільної бригади, які подякували волонтерам за їх небайдужість та готовність допомагати та підтримувати.

Наступна зустріч обласної влади з волонтерами запланована на 30 грудня. Т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута наголосив, що будуть запрошені представники правоохоронних органів, щоб разом із ними обговорити, як можна вирішити питання скриньок зі збору коштів, і як контролювати цей процес.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мультфільм «Бабай» уже ...
Наступна новина: У Маріупольському ...

КОМЕНТАРІ