В Закарпатській області перечинські правоохоронці завітали в Новоселицьку школу

В Закарпатській області перечинські правоохоронці завітали в Новоселицьку школу

25.12.14 10:09 0 715
Правоохоронці Перечинщини протягом останнього тижня відвідали багато навчальних закладів, де з нагоди відзначення Дня права проводилися уроки правових знань. А от учні Новоселицької школи, що на Перечинщині, підготували для правоохоронців справжній іспит.

Новоселицька загально-освітня школа радо зустрічала гостей: заступника начальника Великоберезнянського відділення міліції Антона Бабича, дільничного інспектора міліції Оксану Сенич.

На початку уроку права Антон Бабич привітав школярів і почав їм розповідати, як і годиться, про історію права, його види. Але де там. На учительському столі лежали розкладені білети. Як з'ясувалося згодом, самі учні підготували понад тридцять питань для міліціонерів...

Антон Васильович та Оксана Василівна витягували по черзі запитання і пояснювали, розповідали, показували, аби задовольнити допитливість школярів. Питання були цікаві, деякі з них навіть не стосувалися роботи правоохоронців. Та міліціонери дали відповідь на все, що цікавило дітей: про відповідальність за вживання алкогольних напоїв, про види відповідальності, про дезертирство, про вік, з якого чоловік може бути призваний на службу в армію, а також про права дитини, проголошені конвенцією ООН.

Окрім цього, Антон Бабич і директор школи Марія Василівна розповіли учням про наслідки небезпечних ігор з петардами та салютами. На носі Новий рік, тому потрібно бути вкрай розсудливими, розважатися таким чином, аби не ризикувати своїм здоров'ям.

Розповіли учням і про негативні наслідки вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів для дитячого організму. Директор школи запевнила, що діти у їх школі слухняні, всі займаються спортом, у неділю на спортивному майданчику можна знайти всіх, від малого до великого.

Діти мають на кого рівнятися - в школу до них часто навідується підполковник Віктор Томаш, начальник Великоберезнянського відділення міліції. Багато хлопців хочуть бути схожі на нього. Віктор Михайлович живе у Новоселиці, сам із задоволенням займається спортом і всіляко підтримує та заохочує місцеву молодь до здорового способу життя.

На завершення учні 6-7 класів продемонстрували малюнки, які вони робили до професійного свята правоохоронців - Дня міліції. Всі роботи учнів були гідні перемоги, але найкращим було визначено малюнок Даринки Ман, учениці шостого класу. До слова, майже на кожному малюнку школярі зобразили поруч з міліціонером дитину.

Правоохоронці вручили учням подарунки. Школярі ж подякували за науку, пообіцяли бути слухняними та чемними.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Хмельниччині з початку ...

КОМЕНТАРІ