Хмельниччина: «У майбутнє через культуру»

Хмельниччина: «У майбутнє через культуру»

25.12.14 16:27 0 761
Завдяки активній позиції групи небайдужих людей у Хмельницькій області старанно реалізується проект «У майбутнє через культуру». Він спрямований на об'єднання молодіжних волонтерських загонів з метою відродження культурної спадщини Хмельницької області. заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Леся Стебло провела нараду щодо підсумків реалізації зазначеного проекту.

Показовим є той факт, що проект «У майбутнє через культуру» на теренах Хмельниччини втілюється у життя вже третій рік поспіль. Як наголосила Леся Василівна: «Це, безумовно, добра та надзвичайно потрібна справа, яка спрямована на збереження культурної спадщини регіону. Подібна ініціатива завжди єднає місцеву молодь та громадських активістів».

Варто наголосити на тому, що такий проект єдиний в Україні і насправді унікальний. Підтвердженням тому є факт, що за результатами 2012 року він переміг у Національному конкурсі «Волонтер року 2012», а після цього Розпорядженням Президента України від 27 листопада 2013 року «Про призначення грантів Президента України для обдарованої молоді на 2014 рік» керівнику Подільського молодіжного об'єднання «У майбутнє через культуру» та координатору проекту молодіжних волонтерських трудових загонів Денису Монастирському надано грант для реалізації проекту в області.

Зроблено надзвичайно багато. І приємно констатувати, що проект набирає все більших обертів і розширює географію, до активістів долучається студентська молодь, місцева громада. Якщо в 2012 році, коли започатковано проект, під опіку волонтери взяли два об'єкти – фортеці в Меджибожі та Ізяславі, в наступному році об'єктів стало вдвічі більше, а вже у 2014 проект, завдяки отриманому гранту, розвивався дуже швидкими темпами. Молодіжними волонтерськими трудовими загонами на території області було впорядковано територію 7 пам'яток архітектури та містобудування національного значення. Впродовж 2014 року було здійснено 20 робочих виїздів волонтерських молодіжних трудових загонів до Меджибожа, Самчиків, Ізяслава, Антонін, Сатанова, Зінькова та у Жванець. Пам'ятки розчищали від самонасаджень, вивозили сміття та очищали стіни.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці викрили ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ