На Хмельниччині з початку року повністю ліквідовані борги на 29 підприємствах

На Хмельниччині з початку року повністю ліквідовані борги на 29 підприємствах

25.12.14 10:14 0 720
З початку року, повністю ліквідовані борги на 29 підприємствах на суму 7 млн. 998 тис. гривень. Про це поінформувала директор Департаменту соціального захисту населення Світлана Лукомська на засіданні колегії під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Симчишина.

Найбільше погашення відбулося у містах Кам'янець-Подільський (на 4697 тис. грн.), Хмельницький (1331 тис. грн.) та Шепетівка (267 тис. грн.), а також у Славутському (414 тис. грн.) і Дунаєвецькому (227 тис. грн.) районах.

За наслідками проведених перевірок та виявлених порушень у сфері оплати праці прокуратурою області у цьому році розпочато 9 кримінальних проваджень, внесено 78 подань, за їх результатами до відповідальності притягнуто 21 особу.

На цей час відсутні борги у Віньковецькому, Ізяславському, Теофіпольському та Шепетівському районах.

Протягом поточного року на 366 тис. грн. зменшилась заборгованість із заробітної плати на підприємствах-банкрутах області.

Разом з тим, утворилися борги із заробітної плати перед працівниками економічно-активних підприємств на загальну суму 5,2 млн. грн.

Усе це стало причиною невиконання графіку погашення заборгованості із заробітної плати в цілому по області. На 01 грудня 2014 року борг мав би не перевищувати 7,2 млн. гривень. Проте, маємо 10,8 млн. гривень.

У цій ситуації вбачається недостатня робота голів зазначених райдержадміністрацій та міських голів.

Не менш важливим є підвищення рівня заробітної плати.

Слід відмітити позитивні тенденції з цього питання за 10 місяців цього року. Зокрема, середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-жовтень, у порівнянні до відповідного періоду 2013 року, зросла на 223 грн. або на 8,6% і становила 2824 гривні. За темпами зростання заробітної плати область посіла 1-2 місце по Україні.

Серед районів найнижчі розміри заробітної плати у жовтні місяці спостерігались у Ярмолинецькому (2159 грн. або 74% до обласного показника), Віньковецькому (2253 грн. – 77%) та Старосинявському (2279 грн. – 78%) районах. Серед міст обласного значення – у місті Кам'янець-Подільський - 2470 грн. або 84% до обласного показника.

Окрім того, у жовтні поточного року відбулося зменшення заробітної плати у 6 районах та 4 містах обласного значення, найбільше у Летичівському районі - на 160 грн., Дунаєвецькому – на 155 грн. та містах Нетішин - на 526 грн. і Шепетівка – на 182 гривні. Водночас, якщо не враховувати оплату праці на ХАЕС, середня зарплата за жовтень місяць по місту Нетішин взагалі склала б – 2419 грн., за січень цей показник був на рівні 2290 грн.)

Що також засвідчує про недостатню роботу місцевих комісій та відсутність контролю з боку керівництва районів і міст.

За результатами засідання члени колегії розробили низку заходів для керівництва районів та рекомендували відповідним контролюючим органам активізувати роботу щодо зменшення заборгованості із виплати заробітної плати та підвищення її рівня.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ