У Трускавці вшанували 80-річчя загибелі героїв УВО-ОУН Біласа і Данилишина

У Трускавці вшанували 80-річчя загибелі героїв УВО-ОУН Біласа і Данилишина

25.12.14 08:26 0 665
У 80-у річницю загибелі героїв-трускавчан УВО-ОУН Василя Біласа і Дмитра Данилишина у Народному домі м. Трускавця відбулася тематична година для старшокласників.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

У виховному заході взяв участь міський голова Руслан Козир, який зазначив, що як і в буремні часи 30-х років минулого століття, так і зараз, в час доленосних змін для нації, молодь залишається рушійною силою в боротьбі за волю та незалежність України, і ці молоді українці є гідними послідовниками безсмертного чину Дмитра Данилишина і Василя Біласа.

Історичну довідку виклала в. о. директора ЦБС Віра Савка. Учням шкіл роздали книги-пам’ятки, в яких у доступній формі розповідається про подвиг трускавецьких героїв.

Від молоді виступила учениця 10 класу загальноосвітньої школи №3 Евеліна Радіонова, яка заявила, що юнаки і юнки черпатимуть з подвигу відважних українських лицарів, славних трускавчан Василя Біласа і Дмитра Данилишина силу духу, щоб бути готовим у лиху годину стати на захист священних рубежів України.

Прозвучали патріотичні пісні у виконанні вихованців дитячої школи мистецтв та ВІА Out Doors, присвячені пам’яті українських героїв.

По закінченню тематичної години учні шкіл поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку Василю Біласу та Дмитру Данилишину, запалили свічі пам’яті та заспівали Гімн України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінничина: зустріньте ...

КОМЕНТАРІ