Головні проблеми переселенців – це житло і робота,– з круглого столу у Львові

Головні проблеми переселенців – це житло і робота,– з круглого столу у Львові

25.12.14 08:50 0 686
Головні проблеми для переселенців з Криму і Донбасу, які проживають зараз на Львівщині, – це житло і робота.

Про це йшлося у Львові під час круглого столу на тему «Налагодження діалогу між переселенцями і приймаючою стороною для сприяння сталому розвитку громади».

При цьому дехто з переселенців акцентував на тому, що головна проблема – це таки робочі місця: якщо в людей буде робота, вони зможуть орендувати житло. А крім того, це буде психологічною підтримкою для тих, хто змушений був покинути рідні міста і тепер може почуватися покинутим і непотрібним.

Водночас учасники круглого столу наголошували, що у Львові надзвичайно високі ціни на оренду житла і не співмірно дорого коштують послуги маклерів, якщо порівнювати з іншими містами України. А крім того, розповіли вони, трапляються випадки, коли ріелтори відмовляються здавати житло вихідцям з Донбасу, таким чином просто намагаючись «накрутити» ціну.

Директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Василь Мартинюк зазначив, що для переселенців є безкоштовне житло але не у Львові, а в різних районах області.

В. о. начальника управління соцзахисту Львівської міськради Ігор Кобрин також повідомив, що квартирного фонду для поселення переселенців у Львові немає і що у місці вже є понад 34 тис. черговиків, які чекають на квартиру. У тому числі це сім’ї заглибних на Майдані і в АТО.

Стосовно питання працевлаштування, то представники Служби зайнятості поінформували, що за березень-грудень у них було зареєстровано 1221 тимчасово переміщену особу, з них працевлаштовано 206. Загалом відгукнулося 140 роботодавців, які готові надати переселенцям роботу.

Також у Службі зайнятості повідомили, що в приблизно половині випадків люди відмовляються від запропонованих вакансій у районах області, оскільки хотіли б залишитися у Львові.

Учасники круглого столу нарікали і на паперову тяганину, з якою їм доводитися стикатися, і проблеми в отриманні пенсій.

Голова мусульманської кримськотатарської релігійної спільноти «Їхсан» Ернест Абкелямов звернув увагу, що більшість з цих проблемних питань, які піднімають зараз переселенці, – це державні проблеми, які потребують комплексного системного вирішення. Він зазначив, що у самих львів’ян чимало своїх проблем, багато з них також змушені винаймати житло, а ще тут погані дороги. «У Криму були кращі», – зазначив він.

Окрім того, Ернест Абкелямов додав, що потрібно дивитися у майбутнє і думати наперед, а також «не підсаджувати людей на гуманітарну голку».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківські ...
Наступна новина: На Закарпатті відбувся ...

КОМЕНТАРІ