В українців різко зросли симпатії до Заходу,– опитування

В українців різко зросли симпатії до Заходу,– опитування

25.12.14 09:17 0 724
Понад 80% жителів України вважають, що країна перебуває у стані війни з Росією, і прагнуть зближення із Заходом.

Такі результати опитування DW-Trend, пише «Українська правда».

Цікаво, що за 13 місяців з моменту попереднього опитування DW-Trend, українці остаточно втратили довіру до Росії. Якщо у листопаді 2013 року 29 відсотків опитаних оцінювали відносини з РФ як дружні чи партнерські, то зараз так вважають лише 10%. 29% опитуваних вважають відносини з Росією напруженими, 56% – ворожими.

Показово, що змінились настрої у традиційно проросійських регіонах сходу України: 81% респондентів назвали відносини із РФ напруженими чи ворожими.

Водночас соціологи констатували різке зростання симпатій українців до Заходу. Дві третини респондентів назвали дружніми і партнерськими відносини між Україною та Німеччиною (30%). 68% опитаних також позитивно оцінюють відносини України і ЄС (26%).

Зросли симпатії українців і до США: 67% бачать у Сполучених Штатах друга чи партнера. За вступ України до Євросоюзу у грудні 2014 року висловились 73% опитаних. При цьому 58% вважають, що це має статися впродовж найближчих десяти років. Не хочуть в ЄС лише 19% українців.

Водночас частка прибічників і противників вступу в ЄС на заході і на сході країни практично однакова.

Опитування DW-Trend, проведене в грудні 2014 року незалежним інститутом IFAK на замовлення медіа-компанії Deutsche Welle. В рамках дослідження були опитані телефоном 1000 людей віком від 18 до 65 років, що проживають у містах із населенням понад 50 тисяч.

IFAK не міг провести опитування на територіях, що перебувають під контролем сепаратистів, а також у Криму.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині керівники ...
Наступна новина: Луцьк: свято Святого ...

КОМЕНТАРІ