В Івано-Франківську вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

В Івано-Франківську вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

25.12.14 12:00 0 695
У центрі Івано-Франківська відбулося урочисте віче з нагоди 77-ї річниці від дня народження українського політика і громадського діяча, засновника Народного руху України, Героя України В’ячеслава Чорновола. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В урочистостях, які відбулися біля погруддя В’ячеславу Чорноволу, взяли участь представники влади, політичних партій, громадських організацій.

За словами заступника міського голови Івано-Франківська Михайла Вереса, Україна втратила свій шанс, не обравши В’ячеслава Чорновола президентом у 1991 році – «тоді би зовсім іншим шляхом йшла Україна».

Таку ж думку висловив один із лідерів івано-франківського Майдану, студент Максим Кицюк, який рік тому був жорстоко побитий невідомими. Він вперше взяв участь в таких урочистостях і зазначив, що «таких людей, як В’ячеслав Чорновіл, на жаль, в Україні дуже мало, а саме такі люди мають бути прикладом для молоді».

Івано-франківський журналіст і громадський діяч Роман Гладиш пригадав, як наприкінці 80-х років минулого століття завдяки художнику-дисиденту Опанасу Заливасі у Львові познайомився з В’ячеславом Чорноволом. Він його назвав «людиною-легендою, людиною високої інтелектуальної потуги».

Учасники віча закликали не політизувати шню дату, але пам’ятати своїх героїв. Вони поклали квіти до погруддя В’ячеслава Чорновола.

В?ячеслав Чорновіл загинув в автокатастрофі на трасі Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року. 21 січня цього року бориспільський суд закрив справу про загибель Чорновола. Суд визнав аварію нещасним випадком.

У квітні Апеляційний суд Київської області задовольнив клопотання потерпілих у справі про загибель лідера «Народного руху України» В?ячеслава Чорновола і направив справу на додаткове розслідування до прокуратури.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині внаслідок ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ