Автомобілі дорожньо-патрульної служби ДАІ Буковини оснащено відеореєстраторами (+фото)

Автомобілі дорожньо-патрульної служби ДАІ Буковини оснащено відеореєстраторами (+фото)

26.12.14 09:53 0 740
Прилади встановлено у всіх 80-ти автомобілях ДПС УДАІ УМВС України в Чернівецькій області.

Цифровіі пристрої призначені для запису, зберігання та відтворення інформації.

Технічне оснащення патрульних авто здійснено у відповідності з дорученням керівництва Департаменту ДАІ МВС України.

Використання відеореєстраторів поліпшує якість несення служби, сприяє усуненню суб’єктивного фактора при спілкуванні працівників ДАІ і учасників дорожнього руху.



Багато автоінспекторів використовували цей прилад і раніше, ще до обов’язкового його впровадження у службову практику.



— Він дуже доречний при нагляді за дорожнім рухом,— говорить командир взводу ДПС лейтенант міліції Вадим Ткачук.— Адже трапляється, що потрібно бути особливо переконливим в аргументах стосовно скоєння водієм того чи іншого порушення. Людина веде себе по-іншому, коли бачить, що ситуація фіксується відеокамерою. Відеодоказ — це вже 90% того, що порушник правил дорожнього руху визнає свою вину, не матиме претензій до дій службової особи.

Відеозаписи є також додатковим свідченням у конфліктних ситуаціях,коли особа, що підозрюється у адміністративному правопорушенні, заперечує свою вину, сприяють якісному документуванню фактів.

—Як приклад, — розповідає автоінспектор,— нещодавно завершився судовий процес на Сокирянщині. Він тривав два місяці. Наші працівники оформили протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Людина написала скаргу в прокуратуру. Якби не відеозапис, нам було б важко довести, що громадянин і справді чинив опір при виявленні правопорушення. Ми надали відеозапис в прокуратуру, і суд взяв до уваги відеоматеріали,виніс рішення про накладання штрафу.



Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ