“Рятувальники,які нині працюють у східних регіонах – це справжні патріоти рятувальної служби і України в цілому” – Сергій Бочковський

“Рятувальники,які нині працюють у східних регіонах – це справжні патріоти рятувальної служби і України в цілому” – Сергій Бочковський

26.12.14 12:44 0 710
Рятувальники ДСНС України, які наразі працюють у східних регіонах, незважаючи на складні умови, продовжують оперативно ліквідовувати надзвичайні ситуації та роблять все можливе, аби запобігати їх виникненню. 25 грудня, Голова ДСНС України Сергій Бочковський, який очолював колону гуманітарної допомоги, що прибула до Краматорська, зустрівся з особовим складом підрозділів ДСНС Донецької області та зведеного загону аби вкотре подякувати їм за віддану службу, працю на благо України та нагородити їх відомчими відзнаками.

“Ці мужні рятувальники, щодня ризикуючи своїм життя, під кулеметними пострілами ліквідовують пожежі, рятують життя наших співвітчизників. Я дуже пишаюсь, що працюю пліч-о-пліч з такими відданими хлопцями, справжніми патріотами рятувальної служби і країни в цілому. Нагороди, які вони отримали, це лише маленька частинка вдячності за професіоналізм, сміливі, рішучі дії під час виникнення надзвичайних ситуацій”, - зазначив Сергій Бочковський.

За активну участь та організацію гасіння складних пожеж, ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій та рятування людей,виявлення рішучості та самовідданості під час проведення антитерористичної операції Сергій Бочковський присвоїв спеціальні звання на один ступінь вище, в тому числі достроково 10 рятувальникам ДСНС України у Донецькій області та вручив 8 відомчих грамот і знак “За відвагу в надзвичайній ситуації”.

Зокрема, чергове спеціальне звання “старший лейтенант служби цивільного захисту” достроково у порядку заохочення було присвоєно лейтенанту служби цивільного захисту Роману Ягупцю, заступнику начальника 38 державної пожежно-рятувальної частини 6 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області. Саме він брав активну участь в евакуації особового складу, автомобільної техніки та пожежно-технічного обладнання із захопленої будівлі підрозділу до безпечного місця на території Слов’янського хлібокомбінату, де організував несення служби чергового караулу в період активної фази антитерористичної операції.

Нагрудним знаком “За відвагу в надзвичайній ситуації” нагороджено капітана служби цивільного захисту Дмитра Максимова, начальника 31 державної пожежно – рятувальної частини 12 державного пожежно – рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області. Під час гасіння пожежі у м. Краматорськ Донецької області 16 червня 2014 року Дмитро, ризикуючи власним життям, ціною особистого здоров’я, отримав поранення, проте наразі він продовжує віддано служити Українському народові.

Почесною грамотою Державної служби України з надзвичайних ситуацій нагороджено також сержанта служби цивільного захисту Олександра Савченка, старшого пожежного-рятувальника 66 державної пожежно – рятувальної частини 23 державного пожежно – рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області. Він неодноразово надавав першу домедичну допомогу пораненим під час артобстрілів, як по прибуттю до місця трагедії під час добового чергування, так і у вільний від несення служби час. Також брав участь у ліквідації масштабної пожежі, яка виникла в результаті артилеристського обстрілу у м. Дебальцеве.

Після зустрічі з особовим складом Голова Служби проконтролював процес розвантаження гуманітарної допомоги (20 вантажівок) на складах. Вже найближчими днями частина цієї гуманітарної допомоги буде роздана жителям Краматорська місцевою владою.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ