“Вже найближчим часом жителі зі Сходу України зможуть заселитися до транзитних містечок у Запорізькій,Дніпропетровській та Харківській областях” – Сергій Бочковський

“Вже найближчим часом жителі зі Сходу України зможуть заселитися до транзитних містечок у Запорізькій,Дніпропетровській та Харківській областях” – Сергій Бочковський

26.12.14 13:48 0 641
У трьох областях України – Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській ‒ тривають роботи щодо розгортання семи транзитних містечок для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб з Донецької та Луганської областей.

25 грудня, Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко та Голова ДСНС України Сергій Бочковський проінспектували стан будівництва транзитного містечка у місті Харкові та перевірили готовність містечка для заселення людей.

“Менш ніж за два місяці нам вдалося побудувати 7 транзитних містечок. Спільними зусиллями німецьких колег, Уряду України, органів місцевої влади ми фактично з чистого аркуша спорудили комфортні будинки для людей зі Сходу. Наразі на території будівельного майданчика у Харкові вже змонтовані всі 189 модулів. Встановлено 13 житлових будинків, які розраховані для проживання у них близько 500 людей. Завершені також роботи щодо їх підключення до інженерних мереж. Всі будинки укомплектовані меблями. Залишилось лише підключення резервного генератора, облаштування території та головне це – підключення містечка до міських мереж електропостачання. Загалом готовність містечка оцінюється на 99%. І вже найближчим часом родини зі східних регіонів зможуть заселитися у будинки”, - зазначив Голова Служби Сергій Бочковський.

Нагадаємо, що наразі у Харкові, Запоріжжі, містах Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Павлоград та Нікополь Дніпропетровської області завершуються роботи по будівництву семи транзитних містечок. Житлові модулі для їх побудови були надані Україні Урядом Німеччини. Всього до трьох областей надійшло 1366 модулів. Загалом змонтовано 67 ‒10-ти модульних блоки, 20 ‒ 27-ми модульних блоки і 4 ‒ 28-ми модульний та 14 адміністративно-господарчих блоків. На цей час проводиться завершення монтажу інженерних комунікацій та підключення їх до будинків.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція Рівного працює у ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ